- hirdetés -

December 31-re tervezik annak a projektnek befejezését, melyre 500 millió forintot nyert Mezőkovácsháza. A Komplex infrastrukturális fejlesztés Mezőkovácsházán elnevezésű TOP Plusz pályázat keretén belül megújul a parkerdő, a művelődési ház, valamint járdákat építenek ki.

Még 2022 szeptemberében indult el annak a TOP Plusz projektnek a megvalósítása, melynek köszönhetően tovább fejlődhet Mezőkovácsháza. Az 500 millió forintos, 100 százalékos támogatásnak köszönhetően több terület is megújul. Ilyen például a parkerdő, melynek zöld övezetében a megfelelő előkészítés után egy kutyafuttatót, valamint a sportkedvelőinek egy futópályát alakítanak ki.

Két évvel ezelőtt mi is hírt adtunk arról, hogy a mezőkovácsháziak kedvelt közösségi helye, a Kalocsa Róza Művelődési Ház külseje teljesen megújul. A jelenlegi projekt során pedig a belső térben történnek változások. Az új pályázat során a színpad és az öltöző felújítása a cél.

A leírásban szerepel továbbá az is, hogy a Polgármesteri Hivatal mellett, a postától az általános iskoláig terjedő járdaburkolat megújul, illetve egy zöldövezetet is kialakítanak megtartva az ott található szivarfa sort. Szintén felújítják a mentőállomás és az Alkotmány utca közötti járdaszakaszt, ahol a zöldövezetek mellett egy nyolc gépkocsi állásos parkolót is kialakítanak a mentőállomás bejáratánál.

– A komplex infrastrukturális fejlesztés, a városközpont megújítását, élhetőbbé, zöldebbé, használhatóbbá tételét szolgálja – kezdte Csepreghy Elemér polgármester – Három éve merült fel a gondolat, hogy Mezőkovácsháza megérett a városközpont megújítására, így most a teljes járdahálózat, csapadék víz elvezetés kérdése is megoldódik. A parkerdőben a futópálya és kutyafuttató kialakítása pedig zöldövezeti kikapcsolódást biztosít a családoknak, akik házi kedvencükkel együtt szeretnék tölteni az időt és a sportolni vágyóknak. A projekt megvalósítása fontos lépés a városiasodás útján, megtartva a zöldterületi kapcsolatot, a kultúrával és a sporttal karöltve, egy élhetőbb városért – zárta a városvezető, majd hozzátette, Erdős Norbert országgyűlési képviselő a siker érdekében mindig támogatásáról biztosította a települést.

A pályázat sikerességét tovább tetézi, hogy egy kerékpárforgalmi hálózati terv is készül, melynek segítségével a kerékpáros közlekedést szeretnék népszerűsíteni a városban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.