- hirdetés -

Örvendetes bejelentés helyszíne volt péntek délelőtt a mezőkovácsházi Kalocsa Róza Művelődési Központ. Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Csepreghy Elemér polgármester tájékoztatott az intézmény felújításának elkezdéséről.

Mint a tájékoztatón elhangzott, a művelődési központ felújítására még az előző ciklusban nyújtott be pályázatot az önkormányzat. A megszavazott hatvanmilliós támogatásról 2018. április 25-én írták alá a támogatási szerződést. A 45 százalékos többletköltség miatt azonban nem indulhatott el a projekt, csak most, amikor az igényelt 54 milliós kiegészítést is megkapta a város.

Erdős Norbert országgyűlési képviselő elmondta, hogy a ráemelés összegéből 51 millió forint az uniós támogatás, három milliót pedig a magyar kormány tett az összeghez, így most már, a közbeszerzési eljárás időközben történt lefolytatása után, indulhat a korszerűsítés, felújítás.

Erdős Norbert (b) és Csepreghy Elemér jelentették be a kiegészítő támogatást és a beruházás elindulását (Fotó: Horváth Bence)

– Remélem, hogy az utóbbi hetekben bejelentett több függőben lévő projekt beindítása, hozzám hasonlóan örömmel tölti el a körzet választóit. Sajnos a térségben is van, volt ezekből szép számmal. Sok esetben az évekkel ezelőtt megítélt projektek nem tudtak elindulni, azonban az utóbbi hetekben, hónapokban több ilyen projekthez sikerült kiegészítő támogatást szerezni. Nagy öröm az, hogy most itt lehetünk és bejelenthetjük a beruházás megindulását – tette hozzá Erdős Norbert.

Csepreghy Elemér, Mezőkovácsháza polgármestere elmondta, hogy igen komoly korszerűsítésen, felújításon fog átesni a művelődési ház épülete.

– Komplett külső hőszigetelést kap az épület, emellett lecseréljük a teljes tetőszerkezetet, természetesen a tető alatti hőszigetelést is elvégzik majd a szakemberek. A színpad mögötti, a színpadhoz kapcsolódó kiegészítő helyiségek teljesen megújulnak, valamint egy komolyabb fűtés korszerűsítés egészíti ki a felújítást. A munkálatok részét képezi még az azbeszt mentesítés és az akadálymentesítés is. A munkaterületet hétfőn adjuk át hivatalosan a kivitelezőnek és várhatóan jövő áprilisban lesz készen a korszerűsítés. A művelődési központ felújítása volt az egyik függőben lévő, úgynevezett kockázatos projekt a városban. Most örömmel mondhatom el, hogy Erdős képviselő úr hathatós segítségével, kormányzati és uniós forrásokból származó ráemelésekkel ezt és még másik három függőben levő projektet is el tudtunk indítani, illetve be tudtunk fejezni – mutatott rá a polgármester.

A művelődési ház felújításával az önkormányzat régi terve válik valóra (Fotó: Horváth Bence)

A hétfői munkaterület átadás után napokon belül elkezdődnek a munkálatok a Kalocsa Róza Művelődési Központban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.