- hirdetés -

Ismét egy sikeres projektről számolhatott be Mezőkovácsházán Csepreghy Elemér polgármester, valamint Erdős Norbert országgyűlési képviselő. A „Belterületi utak fejlesztése Mezőkovácsházán” elnevezésű TOP Plusz projektnek köszönhetően több mint 2,7 kilométer utat újítanak fel, valamint 63 méteren teljesen új útburkolat épül.

A vasútállomás megközelíthetőségét szeretnék javítani a január 19-én induló „Belterületi utak fejlesztése Mezőkovácsházán” projekt során, valamint ennek keretében a reformátuskovácsházi területen két utcát is fejlesztenek majd. Mindez egy TOP Plusz pályázatnak köszönhetően valósulhat meg, mellyel – 100 százalékos támogatottsággal – több mint 196 millió forintot nyert a város az utak felújítására.

– Az úthálózatunk a hasonló lakosságszámú és méretű településekhez mérten jónak mondható. A hamarosan kezdődő útfelújítás a gyűjtő utak és a rácsatlakozó utak fejlesztését tartalmazza. Az elmúlt nyolc évben egyébként az úthálózat közel 65 százaléka megújult. Ez annak is köszönhető, hogy Erdős Norbert képviselő a város érdekében tett javaslatainkkal kapcsolatban mindig támogatásáról biztosított minket. Emellett magam is vallom, hogy amennyiben van cél, és ehhez előkészített tervek, úgy az eredmény sem marad el. Ezt jól tükrözi Mezkőkovácsháza – emelte ki nyilatkozata végén Csepreghy Elemér polgármester.

A projekt során a Szabadság utca és a Mezőkovácsháza alsó vasútállomás, valamint az Ady Endre utca és a Mezőkovácsháza felső vasútállomás közötti útszakaszok újulnak meg, érintve a Hunyadi János, a Petőfi, az Alkotmány és a Puskin utcákat is. Mindemellett Bethlen Gábor utca és Móra Ferenc utca közötti út is új burkolatot kap egészen az Orosházi úttól kezdődően.

A projektet várhatóan 2024. december 31-én zárják majd, 2025-ben pedig már a teljesen megújult utakon közlekedhetnek Mezőkovácsháza lakosai és a településre érkező látogatók.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.