- hirdetés -

Ötszáz millió forintos támogatásból újul meg Mezőkovácsháza több pontja, köztük a parkerdő, a Hősök tere, a Művelődési ház és az Árpád utca. Ennek köszönhetően több járda megújul, lesz új szökőkút, futópálya, valamint a Művelődési ház felújítása is befejeződik. A hírt Erdős Norbert országgyűlési képviselő és Csepreghy Elemér polgármester osztotta meg december 15-én.

– Különösen közel áll a szívemhez, hogy megoszthatjuk ezt a hírt, hiszen még 2022 márciusában adtam át a polgármesternek a nyertes pályázat információját – mondta Erdős Norbert országgyűlési képviselő, a projekt indulásával kapcsolatban. A Komplex infrastrukturális fejlesztés Mezőkovácsházán című pályázat során a települési kék infrastruktúra, a belterületi zöld infrastruktúra, a közösségi, kulturális, sportolási és a fenntartható közlekedés fejlesztése valósul meg.

– Mezőkovácsháza folyamatosan fejlődik. Szinte havonta jelentős projektátadóink vannak a településen. Most, a belváros egy komplett rehabilitációjáról van szó, valamint a Művelődési ház külső része után a belső is megújul – ismertette Erdős Norbert, majd Csepreghy Elemér polgármester hozzátette, a munkálatoknak tavasszal látnak majd neki.

A kék infrastruktúra fejlesztése során többek között például a csapadékvíz elvezetés rendszere újul meg. A zöld infrastruktúra projektben járdákat újítanak fel, parkolókat építenek, valamint a parkerdőben kialakítanak egy kutyafuttatót és egy erdei futópályát is. Mindemellett a Művelődési ház belső tere is fejlesztésen esik át és egy 1078 méteres kerékpárutat is kiépítenek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.