- hirdetés -

Közel egymilliárd forint értékben három befejeződött projektet is átadtak október 13-án, pénteken Mezőkovácsházán. A művelődési központ energetikai felújítása mellett, új kerékpárutat és parkolókat is avattak a dél-békési településen.

Tekerj, Kovácsháza! címmel bringás reggelit hirdettek a kerékpárral közlekedőknek ugyanezen a napon, amikor megtörtént az elkészült beruházások hivatalos átadója is. A mezőkovácsházi önkormányzat TOP-os pályázati forrásból valósította meg a projekteket.

Köszöntőjében Csepreghy Elemér polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy, ciklusokon átívelő pályázatokról van szó, ugyanis az előző testület még 2017-ben pályázott, ezt követően a megnövekedett költségek miatt plusz források bevonására is szükség volt, de abban biztosak voltak, hogy projektet nem állítanak le, befejezik azt bármi történik. A plusz források megszerzésében Erdős Norbert országgyűlési képviselő is segített.

Fotó: Nagy Kristóf

– Közel egymilliárd forint értékben adtunk át három beruházást. Mezőkovácsházán a siker titka, hogy a képviselő-testület folyamatosan megújítja gazdasági programját. Az intézményi hálózatok korszerűsítése kapcsán folyamatosan jobbnál jobb ötletek merülnek fel. Mára eljutottunk odáig, hogy minden önkormányzati intézmény energetikai korszerűsítése megtörtént – fogalmazott Csepreghy Elemér.

Ennek volt az utolsó eleme a Kalocsa Róza Művelődési Központ, amelyet most közel 110 millió forint értékben újítottak fel. Megújult a homlokzat, a tető és új napkollektorokat szereltek fel. A város gazdasági programjában szereplő kerékpárút-fejlesztést is megvalósítottak.

Fotó: Nagy Kristóf

– Hazánkban 12 ezer 400 kilométeren lehet kerékpározni, ebből 4500 kilométeren van kijelölt út a bringásoknak. 2010 óta 2 ezer kilométer készült, 2020-ban született a döntés, hogy újabb 4 milliárd forint jut tervezésre, a hatósági feladatok ellátására. Ezek alapján nem túlzó az a kifejezés, hogy Magyarország kerékpárosbarát. A mezőkovácsházi eredményekre is büszkék lehetünk, hiszen több mint 800 millió forintos beruházásról beszélünk, ami több mint hat kilométer kerékpárút készült el, ami a biztonságot is jelenti a helyieknek – fogalmazott az ünnepélyes átadón Erdős Norbert országgyűlési képviselő.

Megtudtuk, hogy már az elkövetkező időszakra is megvan a terve a mezőkovácsházi önkormányzatnak, az intézményekben átállnának a geotermikus energia által biztosított fűtésre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.