- hirdetés -

Idén is csatlakozott a Kódolás Hete programsorozathoz a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és tagintézményei. Az európai programozási héten többféle játékos tevékenységgel, programokkal ünnepeltek a diákok. Ezek megvalósításához összesen 30 tanár csatlakozott, hiszen a cél, a kódolással való ismerkedés az első évfolyamtól a nyolcadikig.

Az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola Székhelyintézménye, Czina Sándor és Rákóczitelepi Tagintézményei közösen vettek részt az október 7-től egészen 22-ig tartó programokban. A Kódolás Hete során az intézmény részt vett a 33. Országos Tehetségkonferencián is Békéscsabán, ahol többek között bemutatták digitális témahetük sikeres projektjeit, valamint a drónszakkör tevékenységeit. Emellett a II. Code Week Konferenciáján is képviselték a várost.

Csányi Judit, a Vörösmarty Mihály Általános Iskola igazgatóhelyettese elmondta, a programok megvalósításában összesen 30 tanár vett részt a két hét során. Ilyenek voltak az unplugged, vagyis számítógép nélküli játékok, mint a színezők, órai feladatok, padlórobotos feladatok.

– Bolygóközi kalandok címmel valósítottunk meg egy másik projektet, amely egy pizsamapartival zárult. A projekt különböző helyszíneinek neve az „Emila bolygóközi kalandjai” című regényből indult, melyet több felsős tanuló el is olvasott. Az alsó tagozatosok érzékenyítése: mesékkel, dalokkal történt. A Kódold át az éjszakát eseményén drónverseny és papírrepülő hajtogatás, majd versenyzés volt, melyre néhány szülő is elkísérte gyermekét. Ezután 19 órakor összekapcsolódtunk az online térben a program főszervező iskolájával Tarné Éder Marianna segítségével, aki az Újpesti Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskola és Gimnázium igazgatóhelyettese – ismertette Csányi Judit.

A két hetes programsorozat során egy halloweeni szabadulószoba is várt a diákokra, melyről már korábban beszámoltunk. A Vörösmarty iskolából összesen 1155 fő vett részt a Kódolás Hetében, az intézmény pályázata pedig egy különdíjat is elnyert az országos versenyen, melyet összesen ketten szerezhettek meg. Ezt követően pedig a Robotika különdíjat is az iskolának ítélték meg. Ezt az az intézmény kapja, amely a legjobb algoritmikus gondolkodást fejlesztő programokat szervezte.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.