- hirdetés -

Énekeltek, verseltek, táncoltak, színdarabbal készültek. A Czina Sándor Tagintézmény Művészeti Gáláján a szülők előtt mutatkozhattak be a gyerekek előadásaikkal. A program már több évtizedes hagyományra tekint vissza, melynek első állomása egy Művészeti Szemle volt még március 14-én.

Igazi tehetségekkel büszkélkedhet a Czina Sándor Tagintézmény, hiszen Művészeti Gálájuk során több mint húsz produkciót mutattak be a diákok. A gyerekek először március 14-én egy Művészeti Szemle keretében mutatkoztak be szűkebb, csupán iskolai körben, majd a nagy érdeklődés hatására a tanári kar úgy gondolta, a szülők előtt is megmutathatják a tanulók, milyen nagyszerű dolgokra képesek egy kis ösztönzéssel.

– Az elsősök ugyan még nem, de második osztálytól egészen nyolcadikig bemutatkoznak a diákok. Semmi kötelezettség nem volt, aki szeretett volna csatlakozott. Nagyon jó volt látni, hogy a hétköznapokban kis csibész gyerekek mekkora örömmel készültek. Nem kellett őket noszogatni, nem volt visszakozás, bátran álltak színpadra – mondta Nyistné Pipis Csilla igazgató, aki augusztusban vette át ezt a szerepet, de már látja, egy igazán jó és kreatív közösség része lehet.

Március 22-én tehát a gyerekek újra felállhattak a Ki mit tud színpadára, míg szüleik a közönségből nézték, ahogy verselnek, énekelnek, táncolnak. Mondhatjuk igazi különlegesség volt az is, amikor az egyik diák Janus Pannonius versét magyarul és latinul is elszavalta, de egész színdarabok is megelevenedtek a porondon.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.