- hirdetés -

A vállalkozó szellemű diákok sötétben menekültek a szabadulószobából.

Október 20-án, pénteken este 19 óra után sikolyoktól, nevetésektől volt hangos az Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola sötét épülete. Éjszakai halloweeni szabadulószobába jelentkezhettek a bátor tanulók.

Több éves hagyománya van az iskolában a szabadulószoba megrendezésének. Nemcsak délutánonként, hanem egy-egy alkalomhoz kapcsolódóan tanórákon is részt vehetnek a tanulók szabadulószobás feladatokon. Az idei újdonság, hogy most késő este, sötétben rendezték meg.

– A csapatok előzetes feladat sikeres megoldása után kerültek be a játékba. Az esemény a kódolás hete rendezvénysorozat záró eseménye volt. A szabadulószóba története az volt, hogy áramszünet lett, az ajtók bezáródtak az iskolában és meg kellett keresni azt a személyt, aki vissza tudja kapcsolni az áramot és kinyitja a bejárati ajtót.  A tök-, a pók-, a csont- és a koponyacsapatnak különböző kódolásos feladatokat kellett megoldani és puzzle darabokat kellett gyűjteni. Mindezek közben szellemek jártak az épületben és zavarták a feladatok sikeres megoldását. Az utolsó három feladatot a csapatok közösen teljesítették. Majd sikeresen kiszabadultak a jelenlévők – adta hírül Vargáné Gyömrei Anita pedagógus.

Mind a szervezők, mind pedig a csapattagok nagyon jól érezték magukat. A diákok már nagy izgalommal várják a következő szabadulószobát.

fotó: iskola

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.