- hirdetés -

Összegyűjtöttük a város hétvégi programkínálatát, hogy olvasóink egy helyen értesüljenek a kínálkozó lehetőségekről. Érdemes végiggörgetni.

Október 6-án, az Aradi Vértanúk Emléknapján 10 órakor megemlékezést és koszorúzást tartanak a Történelmi Emlékparkban. Beszédet mond Závogyán Magdolna, a Kulturális és Innovációs Minisztérium kultúráért felelős államtitkára, közreműködnek a Székács Evangélikus Iskola diákjai.

Az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája szülésfelkészítő tanfolyamot hirdet Első napok a babával címmel. Október 6-án, pénteken 15 órai kezdettel Dupsi Rita és Korcsik Kornélia védőnők, valamint Csizmadia Emese gyógytornász várja az érdeklődőket az ingyenes programra a Könd utcai szakrendelő harmadik emeleti nagytárgyalójában.

Sokéves hagyománya van már a Justh emléktúrának (Fotó: OrosCafé archív)

Október 7-én, szombaton a Justh Zsigmond Városi Könyvtár kerékpártúrát szervez Gádorosra Justh Zsigmond halálának 129. évfordulója alkalmából. A kerékpárosokat 9 órára várják a Petőfi Művelődési Központ bejárata elé. Első állomás a Gádoroson található Justh Zsigmond emlékszoba lesz, a cél a kiindulóponttól mintegy 16 kilométerre található. Innen a csapat továbbteker még a két kilométerre lévő temetőbe, majd az író sírjának megkoszorúzása után tér vissza – várhatóan 12 óra magasságában – Orosházára.

FOCI! Október 7-én este 6-kor a Mátrai Sándor Stadionban csap össze az OMTK-ULE 1913 és a Gyulai Termál FC labdarúgó csapata. Várják a mérkőzésre az érdeklődőket és a szurkolókat.

Ugyancsak szombaton 16 órakor veszi kezdetét a Vadvirág Esély Klub jótékonysági estje, amelynek a Petőfi Művelődési Központ ad majd otthont. A részletes programért kattintson ide!

Pillanatkép a vadvirágosok tavalyi jótékonysági estjéből (Fotó: OrosCafé archív)

Kézilabdameccsre várják a szurkolókat október 7-én az Eötvös csarnokba. 18 órakor a Zengő Alföld Orosházi KA-SZISE Mamba Marha mérkőzés veszi kezdetét. Előtte 14 órakor az U17-es csapat lép pályára, majd 16 órakor az U19-es lányok játszanak.

Ugyancsak a szombati napon rock koncert vár az élőzene rajongóira a Pacsirta utcai Rock Klubban. A Cry Free zenekar 20.30-kor csap a húrok közé.

Október 8-án, vasárnap Világgyalogló napot szervez az orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet Egészségfejlesztési Irodája. A gyülekező 14 órakor lesz a katolikus templom előtti téren, a csapat Gyopárosfürdőre sétál majd ki, a táv körülbelül 10 kilométer. Szeretettel várnak minden mozogni vágyót az ingyenes közösségi programra.

Kiemelt kép: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.