- hirdetés -

Lassan 22 éve már, hogy megnyitotta kapuit a Vadvirág Esély Klub. Az Október 6. utcán található intézmény értelmileg akadályozott személyek napközbeni foglalkoztatását, nevelését szolgálja nap mint nap. Fantasztikus közösség alakult itt ki az évek során, és ehhez elengedhetetlenül fontos volt az is, hogy a vezetőség minden helyzetben, minden körülmények között a fogyatékkal élő fiatalok érdekeit tartsa szem előtt, az ő boldogulásukért tevékenykedjen. E célból szervezik meg idén is jótékonysági estjüket, amelynek bevételét táboroztatásra fordítják majd.

Október 7-én 16 órakor veszi kezdetét a Vadvirág Esély Klub Jótékonysági Estje a Petőfi Művelődési Központ színháztermében. A tavalyi rendezvény is remekül sikerült, a befolyt összegből a vezetőség meg tudott valósítani egy háromnapos kirándulást a fogyatékkal élő ellátottak számára, az útiköltségen kívül mindent fedezett a belépő- és támogatójegyek összege.

– Ez az est az elfogadásról, az érzékenyítésről szól – mesélte Hangyásiné Nagy Edit, a klub szakmai koordinátora. – Szinte minden fellépő hoz majd egy olyan műsorszámot, ami megnyitja a szíveket az empátiára. Sztárvendégünk lesz Krizbai Teca, a Csillag születik 3. felfedezettje. A látássérült énekesnő egyszer már járt nálunk, egy korábbi jótékonysági bálunkon a Valahol Európában című darab egyik jelenetében játszott. Akkor nagyon megszerette a fiataljainkat, így most is örömmel mondott igent a felkérésre.

Pillanatkép a tavalyi jótékonysági estről (Fotó: Horváth Bence)

A vadvirágosok is több műsorszámban megmutatják tehetségüket, sőt, koprodukciókat is láthatunk majd az orosházi művészeti csoportok közreműködésével. A jótékonysági est során fellépnek majd az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola moderntánc tanszakának növendékei, illetve a Harangos Néptáncegyüttes tagjai is, valamint színpadra lép Tulkánné Fintor Dóra zongoraművész és Nagy Krisztina Margaréta énekművész is. A rendezvény fényét emeli majd a Fly Girl’s Fitness műsora, a Takács testvérek rúdtánc-bemutatója biztosan ez alkalommal is elvarázsolja majd a nézőket.

– A vadvirágos fiataljaink nagyon készülnek már erre a napra. Mindennap kérdezik, hogy mikor jön már el a október 7-e, hányszor próbáljuk még el a műsorszámokat, mikor lesz a ruhapróba – folytatta a szakmai koordinátor. – Elképesztően lelkesek, minden beszélgetés középpontjában a jótékonysági est áll. Ez a nap lesz számunkra az ősz csúcspontja, bízunk benne hogy sokan velünk tartanak majd. Előre is köszönjük az orosháziak támogatását, illetve köszönjük Orosháza Város Önkormányzatának, valamint a rendezvény fővédnökének, Dávid Zoltán polgármester úrnak és a Petőfi Művelődési Központ munkatársainak, hogy a rendezvény létrejöhet.

Jegyek már kaphatók, elővételben a Vadvirág Esély Klubban, az Október 6. utca 39. szám alatt, illetve az esemény napján 15 órától a helyszínen, a Petőfi Művelődési Központban.

Kiemelt kép: OrosCafé archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.