- hirdetés -

Nagyszerű hírrel indította az újévet a Justh Zsigmond Városi Könyvtár olvasói számára. Az 1949-ben alapított könyvtár ugyanis több programmal is készül, hogy megünnepelje alapításának 75. évfordulóját.

1949. június 12-én Ortutay Gyula jelenlétében avatták fel a városi könyvtárat Orosházán. Ahogy Buzai Csaba könyvtárigazgató fogalmazott, pozitív, hogy már akkor szüksége volt a településnek egy ilyen intézményre.

– Igencsak gyorsan múlik az idő, hisz én is már lassan 30 éve a könyvtárban tevékenykedem. Bízom benne, hogy ahogy a múltban, és a jelenben, úgy a jövőben is szükség lesz a Justh Zsigmond Városi Könyvtár szolgáltatásaira. A statisztikai adatok alapján nagyszerű évet zártunk a korábbiakhoz képest. Talán soha nem volt ilyen magas a kölcsönzések száma – tájékoztatott Buzai Csaba.

A könyvtár „hetvenötösített” logója

A könyvtár igazgatója azt is elárulta, van már programtervük a 75. évforduló megünneplésére. Többek között népszerű írókat szeretnének meghívni, valamint június 12-én a 2019-es évhez – vagyis a 70. évfordulóhoz – hasonlóan idén is egy felolvasó maratont szerveznek, melynek előkészületei már folyamatban vannak. Ahogy pedig közösségi média oldalukon írták, a pontos programokról még idejében hírt fognak adni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.