- hirdetés -

Már kint vannak a faházak, a díszeket pedig folyamatosan szerelik fel a város több pontján. Orosháza tehát hivatalosan megkezdte az adventi készülődést. A város lakosságára, az érdeklődőkre több színes program is vár, így igazán hangulatosan telik majd az ünnepvárás időszaka.

Az adventi időszak az év egyik legmeghittebb pillanatait hordozza magában. A család és a szeretet ünnepe közeledtével pedig a város is elkezdett ünnepi díszbe öltözni. A kandeláberekre – többek között a Huba és Táncsics utcákon, de Szentetornyán és Rákóczitelepen is – már kikerültek az ünnepi fények. Újdonságokkal is készül a város, lesznek például szelfipontok, ahol elkészülhetnek a családi ünnepi fotók. Ezeknek az új karácsonyi elemeknek a kihelyezése is megtörténik a napokban. Az ünnepi program összeállt, Dávid Zoltán polgármester kiemelte, sokan dolgoznak azon, hogy mindennel elkészüljenek a közelgő adventi időszakra és az orosháziak méltó módon ünnepelhessenek.

– Alig egy hét van már csak advent első vasárnapjáig, így javában készülődünk. Az Oros-Haza Baráti Kör ismét vállalta az óriási adventi koszorú megépítését, ennek helye az Árpád-kert lesz. Nem hiányozhat a karácsonyfa sem a város központjából. A Széchenyi téren már bizonyára látják a faházakat, mintegy tucatnyi házikóban lehet majd finomságot, ajándékot vásárolni. Az adventi vasárnapokra különleges műsorral készülnek iskolásaink, az én szívemnek ez a legkedvesebb programelem, hiszen a mi gyermekeink állnak ki és ajándékoznak meg bennünket előadásukkal. Őket pedig sztárfellépők műsora követi. Nagy szeretettel hívok és várok mindenkit, jöjjenek el családjukkal a közös gyertyagyújtásokra. Hangolódjunk együtt karácsony ünnepére, éljük át közösen azt a meghitt hangulatot, melyet az adventi időszak, az ünnepvárás adhat számunkra – invitál minden érdeklődőt a városvezető a színes programokra.

Az első gyertyagyújtás december 3-án lesz az Árpád-kertben, ahol a Székács József Evangélikus Óvoda, Általános Iskola és Gimnázium gyermekeinek műsorát követően Koós Réka énekel. Természetesen a hétköznapokon sem kell lemondani az ünnepi hangulatról. December elsejétől a város karácsonyfája és az óriás adventi koszorú mellett a karácsonyi mesekönyv, az adventi naptár, a fényszarvas, a lovasszán, a Betlehem, az új dekorációs elemek – mint például a Mikulás postaládája –, valamint egy mini karácsonyfaerdő gondoskodik az ünnepi hangulatról Orosházán.

Kiemelt kép: Kecskeméti Krisztina

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.