- hirdetés -

A tegnapi Vörösmarty Napot követően még nem ért véget az iskola programjainak sorozata a héten. Szombaton egy reggeltől kora estig tartó családi napot szerveztek, többek között ügyességi versenyekkel, bemutatókkal, kiállítással és pódiumbeszélgetéssel egybekötve.

Családi nappal zárta tavaly jubileumi, fennállásának 120. évfordulójára tervezett ünnepi programsorozatát a Vörösmarty Mihály Általános Iskola. Diákok, egykori diákok, szülők, rokonok és pedagógusok egyaránt megtalálhatták a nekik tetsző elfoglaltságokat, a vendégek közül sokan idézték fel közösen a régi, együtt töltött időket. A programnak akkor olyan sikere volt, ami arra sarkallta az iskolát, hogy idén is megrendezze a családi napot.

– Ezen a napon tulajdonképpen visszalátogatnak hozzánk azok a gyerekek, akik ballagásuk óta már felnőttek, osztálytalálkozókat is szervezünk, de természetesen az iskolában most tanuló gyerekek és családtagjaik is egy vidám, kötetlen napot tölthetnek most együtt – mesélte az intézmény igazgatóhelyettese, Csányi Judit.

Az udvaron, a program során végig kirakodóvásár várta az érdeklődőket, számos érdekességet meg tudtak nézni vagy vásárolni. Kézműves foglakozásokat is szerveztek a vendégeknek, de a legkisebbek a kézügyességüket is próbára tehették egy aszfaltrajzverseny keretében. Szintén a legkisebbek körében nagy sikere volt az iskola tornatermében felállított ugrálóvárnak és rodeóbikának.

Olyan programokkal is készültek, melyek mind a gyerekek, mind a felnőttek számára jó kikapcsolódási lehetőséget nyújtottak, hiszen kint az udvaron javában zajlottak a sorversenyek, de autómodellek bemutatóját is megnézhették a technikai sportok iránt érdeklődők. A Vörösmarty iskola büszkén ápolja az egykori diákok sikereinek emlékét, az egyik tanteremben egy komplett tárlatot alakítottak ki, érmek és oklevelek sokaságát bemutatva.

A programok pedig a délután folyamán sem álltak le, hiszen pódiumbeszélgetéseket szerveztek az érdeklődőknek, szintén egykori tanítványok és kollégák részvételével, de a közönség soraiból is bárki bekapcsolódhatott. Családias hangulatban emlékeztek meg az elmúlt időkről, részben össze is kötve kicsit a jelennel. A beszélgetéseket követően koncertek, zenés és táncos produkciók követték egymást, est pedig egy tombolahúzással zárták a napot.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.