- hirdetés -

Családi nappal zárta jubileumi, fennállásának 120. évfordulójára tervezett ünnepi programsorozatát a Vörösmarty Mihály Általános Iskola. Diákok, egykori diákok, szülők, rokonok és pedagógusok egyaránt megtalálhatták a nekik tetsző elfoglaltságokat, a vendégek közül sokan idézték fel közösen a régi, együtt töltött időket.

Annak idején, 1902. szeptember 1-én egy műszaki bejárással kapta meg az engedélyt az induláshoz a Vörösmarty Mihály Általános Iskolában az elemi iskolai oktatás. Az intézmény azóta is igyekszik méltó módon ápolni történelmét. Orosz László igazgató elmondta, hogy mind pedagógiai munkában, mind megjelenésben arra törekednek, hogy amit elődeik az évek során hagyományként és értékként megteremtettek, azt ők megtartsák és a jövő számára is továbbvigyék.

A 120. éves jubileum kapcsán három programot is szerveztek a héten, melyek közül az első a tanulóiknak szólt, a Vörösmarty Napon játszóházak, versenyek, kiállítások, különböző előadások vártak rájuk. Péntek este a város közönsége is megismerhette, hogy milyen tehetséges diákok jártak vagy járnak most is az iskolába, hiszen egy gálaestet szerveztek, ahol különböző prózai- és zenei előadásokkal, énekes produkciókkal léptek fel.
­­­– Úgy érezzük, hogy ezek színvonalasan és eredményesen sikerültek, sok pozitív visszajelzést kaptunk, ezúton is köszönöm kedves kollégáimnak és a résztvevő tanítványoknak, hogy vállalták a szereplést – tette hozzá az igazgató.

Szombatra egy családi napot hirdettek, melynek célja egyrészt az volt, hogy a jelenlegi diákok szüleikkel, testvéreikkel, barátiakkal jöjjenek be és nézzék meg egy kicsit másik oldalról is az iskolát. Egykori tanítványaikat is visszavárták, akiket egy tárlat keretében körbe is vezettek az egész épületben, bemutatva nekik, mennyi minden változott az évek során. Különböző programlehetőségekkel, így aszfaltrajzolással, hennafestéssel, kézműves foglalkozásokkal várták vendégeiket.

Már a pénteki napon is sokak tetszését nyerte el a régi számítógépek tárlata. A kiállítás Asztalos István nevéhez fűződött, aki szintén itt töltötte általános iskolai éveit.
– Nagyon nosztalgikus dolog, pont most említettem nemrég egykori tanáromnak, hogy milyen jó, hogy most szombaton is bejöhettünk. Az biztos, hogy most jobban örültünk neki, mint a múltban. Nagy öröm, hogy ilyen színvonalas rendezvényt hoztak össze az évfordulóra, én mindig is jó emlékekkel voltam az iskoláról – mesélte.

A délutáni program során kisebb koncertekkel készültek, valamint pódiumbeszélgetéseket szerveztek az érdeklődőknek, szintén egykori tanítványok és kollégák részvételével, de a közönség soraiból is bárki bekapcsolódhatott. Családias hangulatban emlékeztek meg az elmúlt időkről, részben össze is kötve kicsit a jelennel. Témák terén a sportot, a régi idők táborozásait, valamint az emelt szintű oktatások központi témáit, az informatikai és ének-zenei képzéseket járták körbe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.