- hirdetés -

Gyönyörű keringő, hagyományos néptánc és fergeteges hangulat jellemezte a 17. Eötvös Bált. Április 13-án 251 vendég érkezett az Eötvös József Katolikus Általános Iskola sportcsarnokába, ahol az alkalomhoz illően feldíszített terem fogadta az embereket. A jótékonysági bál célja, mint minden évben, hogy a bevételből biztosítsák a diákoknak szánt év végi ajándékokat, idén azonban egy különleges célt is kitűzött maga elé az intézmény.

Április 12-én még a főpróbák helyszíne volt az Eötvös Sportcsarnok, az utolsó simításokat végezték a bál előtt. A 17. alkalommal megrendezett eseményre szép számmal érkeztek vendégek, hogy a szórakozás mellett támogassák az intézményt.

– Áprilisra már a báli időszakon túl vagyunk, de ekkor ér el minket a tavaszi fáradtság, és jól esik megpihenni. Természetesen a bál célja nem csak a szórakozás és a mulatság, jótékonysági eseményként a bevételt a gyerekek év végi jutalmazására, a gyermeknap megszervezésére fordítjuk. Idén pedig egy különleges célt is kitűztünk magunk elé, szeretnénk lépcsőfeliratot készíttetni az intézményben – árulta el Korcsok Marianna, igazgató. – A szokásokhoz hűen a nyolcadik osztályosok mutatják be a bécsi keringőt, de egyúttal egy új hagyományt is teremtünk azzal, hogy az alsóbb évesek is bemutatkoznak. Ők talán még jobban izgulnak, mint a végzősök – tette hozzá.

Az esemény kezdetén a vendégeket köszöntötték elsőként, majd a Kaláris Néptánccsoport bemutatója következett. Az iskolában már régi hagyomány a néptánc oktatás, a hagyományok népszerűsítése, az alsósok pedig szívesen mutatták meg mit tudnak, a nagyközönség előtt is. A nagyszerű produkció után Molnárné Bali Anett, a szülői munkaközösség vezetője mondta el köszöntő sorait, mielőtt a fehér ruhába és frakkba öltözött nyolcadikosok felsorakoztak a tánctéren. – A diákok már szeptember óta próbálnak, heti alkalommal találkoztak Papp Balázs táncoktatóval, hogy a mai bemutató tökéletes legyen – hangsúlyozta Korcsok Marianna.

A tánc kezdetén a szülők könnyekkel a szemükben nézték gyermekeiket, akik végzősként már a középiskola kapujában állnak. A bemutatót végül óriási taps fogadta. A táncok után nem maradt más hátra, mint hogy az igazgatónő és Iványi László esperesplébános elmondja pohárköszöntőjét, az asztali áldást. A vacsora után pedig a hajnalig tartó tánc, majd a tombolasorolás koronázta meg az eseményt.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.