- hirdetés -

Az általános iskoláknak adott jégkrémeket követően ezúttal a Kossuth iskolát és a Táncsics Mihály Gimnáziumot ajándékozta meg a Rotary Club Orosháza.

Szeptember 15-én írtunk elsőként a Rotary Club Orosháza kezdeményezéséről, melynek keretében jégkrémekkel ajándékozták meg a város és a környék általános iskoláit. Akkor a reggeli és délelőtti órákban érkeztek meg a Csendes utcába az orosházi intézmények képviselői, hogy átvegyék a jégkrémeket. A kezdeményezés egy szolnoki rotarys társuktól indult, aki jégkrémek gyártásával foglalkozik. Az ő segítségével így összesen 5180 darab jégkrémet tudtak kiosztani, a kezdeményezésbe Orosháza mellett bevonták Gádoros, Csanádapáca, Kaszaper, Pusztaföldvár, Székkutas és Tótkomlós oktatási intézményeit is.

Ezt pedig két héttel később szeptember 29-én is folytatták, a középiskolákkal. A reggeli órákban, ugyancsak a Csendes utcába érkeztek a GYSZC Kossuth Lajos Technikum Szakképző Iskola és Kollégium, valamint a Táncsics Mihály Gimnázium pedagógusai, akik ezt követően elszállították a klub ajándékát és még a délelőtt folyamán szétosztották a diákok között.

– Nagy örömmel fogadták ma a diákjaink a Rotary Clubtól kapott jégkrémeket, melynek kiosztásában igazgató úr is aktív szerepet vállalt. Köszönjük szépen – írta közösségi oldalán a Kossuth-iskola.

A Táncsics Mihály Gimnáziumba is péntek délelőtt érkeztek meg a klub által felajánlott jégkrémek.
– Az időjárás kegyes volt, ragyogó napsütésben vehették át a gyerekek az iskola udvarán a finomságot, így búcsúztattuk együtt a szeptembert – mesélték.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.