- hirdetés -

Orosházi és környékbeli iskolák egyaránt csatlakoztak a Rotary Club Orosháza pénteki kezdeményezéséhez.

Szeptember 15-én, a reggeli és délelőtti órákban érkeztek meg a Csendes utcába az orosházi intézmények képviselői, hogy átvegyék a Rotary Club Orosháza által adományozott jégkrémeket. Kovács Sándor, az orosházi klub tagja elmondta, hogy a kezdeményezés egy szolnoki rotarys társuktól indult, aki jégkrémek gyártásával foglalkozik. Az ő segítségével így összesen 5180 darab jégkrémet tudtak kiosztani pénteken a környező települések iskolái részére.

A kezdeményezésbe Orosháza mellett bevonták Gádoros, Csanádapáca, Kaszaper, Pusztaföldvár, Székkutas és Tótkomlós oktatási intézményeit is.
– Elégedettek vagyunk, hiszen több intézmény is jelentkezett vagy csatlakozott ehhez a lehetőséghez, egy teljes raklapot tudtunk elhozni és a rendelkezésükre bocsátani – tette hozzá Kovács Sándor.

A klubnak már tavaly is volt egy hasonló kezdeményezése, akkor egy magyar rekord felállításához járultak hozzá jégkrémekkel a Vörösmarty Mihály Általános Iskola és a Czina Sándor Tagintézmény diákjai. Akkor, a hagyományteremtő gyermeknapon országszerte mintegy 50 településen ettek egyszerre jégkrémet a diákok.

Idén többek között a Székács József Evangélikus Iskola és a Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola képviselői érkeztek az elsők között és vitték el az intézményekbe az ajándékot. Deák Péter, a Székács iskola igazgatóhelyettese elmondta, hogy régi jó kapcsolatot ápolnak a Rotaryval, akik tavaly is megkeresték már őket, támogatva a rászoruló diákok osztálykirándulását.

– Most pedig egy héttel ezelőtt értesültünk arról, hogy van egy ilyen lehetőség. Általános iskolás korú gyermekekről beszélünk itt elsősorban, péntek van, nemrég kezdődött a tanév, szóval ilyenkor garantáltan mosolyt lehet csalni az arcukra – nyilatkozta Deák Péter.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.