- hirdetés -

Minden készen áll az induló szezonra Gyopárosfürdőn. A medencéken szükséges javításokkal is elkészültek, emellett végeztek az új terasz kialakításával is. Már csak néhány szépítő jellegű munkálat van hátra, de ezekkel is elkészülnek az Orosházi Városüzemeltetési és Szolgáltató Zrt. munkatársai a pünkösdi nyitó hétvégére.

Az elmúlt évekhez hasonlóan, most is a pünkösd jelenti a strandszezon indulását Orosházán. Gyopárosfürdőn május 27-én nyit a parkfürdő, amelyet komoly felkészülés előzött meg. Ahogy korábban az OrosCafé is beszámolt róla, megújult a külső kacsás termál medence környezete. A medence tó felüli részén, összesen 160 négyzetméteren alakítottak ki újabb, térkővel burkolt napozóteraszt. A beruházáshoz kapcsolódóan áthelyezik a tusolót is, így több helyet kialakítva a parton pihenőknek.

A medencéhez vezető járda térkövezése is elkészült, amit keskenyebbre terveztek, így nagyobb zöldfelület kialakítására nyílt lehetőség. Itt egy öntözőrendszert is kialakítottak, a jövő héten az időjárás függvényében különböző növényeket ültetnek a Városüzemeltetés munkatársai.

– A medencéken a szükséges javításokat elvégeztük, a sérült csempéket kicseréltük, rengeteg helyen fugáztunk. A hidegvizes kút tartályának karbantartása is megtörtént. Minden adott, a pünkösdi nyitáshoz a parkfürdőben. Már az uszodát is használatba vehetik a fürdőzők, azonban csak reggel nyolc órától este nyolc óráig, majd a nyári szünet indulásakor változik a nyitvatartás. Ekkor már reggel hatkor is várjuk az úszni vágyókat – sorolta Benkő Ferenc vezérigazgató, hozzátéve, hogy a nyitásra különböző akciókkal, programokkal is készülnek. Miután jelentős az érdeklődés Gyopárosfürdő gyógyászati részlege iránt, május 27-én ingyenesen kipróbálhatók majd a kezelések, de számos családi programot is szervez erre a napra a fürdő. Czanik Balázs egy capoiera aerobik edzést tart, illetve különböző szaunaszeánszok is lesznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.