- hirdetés -

Idén ugyan nem torkollott túszdrámába az Eötvös József Katolikus Általános Iskola LogIQsan Tehetségműhelyének programja, de ez nem jelentette azt, hogy ne vártak volna izgalmak a résztvevő csapatokra. Idén a különböző logikai feladatoknak és játékoknak a varázslat, a mágia adta meg a körítést.

Második éve működik már az Eötvös iskola LogIQsan nevet viselő tehetségműhelye az Oktatási Kerekasztal támogatásával, melynek keretében ezúttal is tartottak egy záró rendezvényt május 3-án, a város főterén. A program lényege az volt, hogy megmozgassa a fiatalokat, élményt nyújtson nekik és bebizonyítsa, hogy a logika, a logikus gondolkodás egyáltalán nem fárasztó, hanem érdekes és hasznos dolog.

Minden iskolából hívtunk csapatokat, akiknek a város több helyszínén kell feladatokat megoldaniuk, a végén pedig mindannyian kapnak egy széfet, melyhez meg kell keresniük a kulcsot. Szeretnénk, ha tudnák, hogy a logikus gondolkodás nem száraz számolás, hanem egy élményszerű dolog, igyekeztünk ennek megfelelően összeállítani a feladatokat is a gyerekek számára – ismertette a részleteket dr. Blahóné Gali Erzsébet, az intézmény igazgatóhelyettese.

Hol van? A nyúlon túl…?

A rendezvény kezdetén elsőként a műsorvezető, Oroveczné Egervári Zsuzsanna köszöntötte a résztvevő csapatokat és indította útjára a programot, majd az iskola igazgatója, Korcsok Marianna ismertette a tehetségprogram lényegét, melyet a 7-8. osztályos tanulók számára indítottak el egy évvel korábban és az iskola reál munkaközössége fogja össze.

– Matematika tehetségműhelyünkben a logikus gondolkodás és problémamegoldó képesség, valamint a kreativitás fejlesztését tűztük ki célként. Játszani mindenki szeret, a foglalkozásokat játékos logikai feladványok színesítik, az iskolai tananyagon túlmutatva a matematika sokszínűségének megismerésére törekszünk.

Kézügyességet és kreativitást igénylő fejlesztő játékokkal, táblás társasjátékokkal, a sakk matematika eszközeivel, világunk érdekességeivel igyekszünk az együtt gondolkodást megvalósítani, értelmi, érzelmi, fizikai, szociális és nyelvi képességek, esztétikai érzékek fejlesztésében. Hiszen a játék a gyermek fejlődésének természetes közege – hangsúlyozta.

Ezt követően a Harry Potter könyv- és filmsorozatból is ismert varázsigék csendültek fel, majd nagy füstfelhő keletkezett, melynek eloszlását követően már csak az igazgatónő hűlt helyét találták. Illetve egészen pontosan egy kis nyuszi tekintett vissza rájuk ugyanarról a helyről, aki az ő hangján szólalt meg.

A csapatok így gyorsan neki is vágtak a feladatnak, hogy felszabadítsák az átok alól igazgatónőjüket, akivel mindig történik valami különleges, tavaly például emberrablók fogságába esett. A kisebbek sem unatkoztak, mert rájuk különböző kirakós, ügyességi játékok vártak, de egy nagy sakktábla segítségével is próbára tehették kreativitásukat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.