- hirdetés -

Április 18-19-én várják a város általános iskolái beiratkozásra a leendő első osztályosok szüleit. Az Eötvös József Katolikus Általános Iskolában ottjártunkkor már javában zajlott az adminisztráció, a szeptemberben induló tanév elsős osztályfőnökei fogadták a jelentkezőket.

Az általános iskolai beiratkozás időpontját országosan hirdették meg. Az Eötvös iskolában április 18. (csütörtök) 8.00-19.00 óra, valamint április 19. (péntek) 8.00-18.00 óra között van erre lehetőség. Korcsok Marianna igazgató kérdésünkre elmondta, a szülők a beiratkozásra magukkal hozzák a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, személyes iratait, valamint az előre ismertetett egyéb kötelező dokumentumokat, nyilatkozatokat.

– A katolikus iskola első évfolyamában két osztályt indítunk, egy sporttagozatot, illetve egy matematikára, logikus gondolkodásra épülő tagozatot. Hitvallásuk a családias légkör megteremtése, a katolikus értékrendre nevelünk. A kisebb gyermeklétszámú, 24-26 fős osztályokban egy erős és összetartó osztályközösséget tudunk megteremteni. A két beiratkozási napot követően összesítünk és értesítjük a szülőket a felvételi eredményéről – foglalta össze az igazgatónő.

Korcsok Marianna igazgató

Tállainé Szász Csilla, a sporttagozat leendő osztályfőnöke ismertette, a beiratkozást megelőzően rendszeresen tartottak az érdeklődő óvodásoknak és szüleiknek foglalkozásokat. Sporttal, barkácsolással, egyéb interaktív és színes programokkal várták jövendőbeli tanítványaikat, bemutatva az iskola arculatát, lehetőséget teremtve a szülőknek, óvodásoknak betekinteni az intézményben folyó munkába. Dér Ildikó a matematika tagozat osztályfőnöke lesz. Kiemelte, a Színek Hete programsorozatuk alkalmából meghívták a leendő elsősöket is. Szeretnének ebből hagyományt teremteni annak érdekében, hogy a gyermekek minél hamarabb bekapcsolódhassanak az iskola életébe.

Tállainé Szász Csilla és Dér Ildikó pedagógusok

A jogszabály szerint azoknak kell iskolába mennie, akik 2024. augusztus 31-ig betöltötték a 6. életévüket. Ez alól csak azok a hatévesek kivételek, akiknek a szülei 2024. január 18-ig kérvényezték a plusz egy év óvodát, és az Oktatási Hivatal helyből vagy a szakértői bizottság döntése alapján engedélyezte a halasztást.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.