- hirdetés -

Túszdrámába torkollott kedd délután az Eötvös József Katolikus Általános Iskola tehetségműhelyének bemutatkozása a város főterén.

Korcsok Mariannát, az Eötvös iskola igazgatónőjét köszöntő beszédét követően rabolta el a helyszínről egy fekete autóval érkező két ismeretlen, majd hamarosan a túsztárgyaló hangja is megszólalt egy felvételről a város főterére odasereglett diákoknak és tanáraiknak. Az emberrablók az annak idején Zombáról áttelepülő családok egyik elfeledett ereklyéjét követelték.

– A Szárnyas géniusz néven ismert festmény valamikor a 16. században készülhetett, a legenda szerint a családok 8 felé vágták, de értéke még feldarabolva is felbecsülhetetlen. Amennyiben sikerül felkutatnotok a festmény összes részét, akkor tudni fogjátok, hol keressetek bennünket. Az ajánlat 90 percre szól, ha nem jártok sikerrel, lehet, hogy sosem láthatjátok viszont szeretett igazgatónőtöket – ismételte a vérfagyasztó hang.

Az üzenet természetesen 5 másodpercen belül megsemmisítette önmagát. Ez az esemény és a köré felépített kincskereső játék volt az egyik érdekessége az Eötvös iskola LogIQsan Tehetségműhely bemutatkozásának április 26-án a főtéren. Az esemény műsorvezetője Oroveczné Egervári Zsuzsanna köszöntötte először a diákokat és kísérőiket, akik Orosháza összes általános iskolájából képviseltették magukat.

Ezt követően a város alpolgármestere, Bojtor István kívánt sok sikert a jelenlévőknek és nyitotta meg az iskolák tehetségnapjainak sorozatát. Kiemelte, az ötletet még dr. Blahó János, a Táncsics Mihály Gimnázium igazgatója tárta az Oktatási Kerekasztal elé. A megvalósítással támogatni tudják azokat az iskolákat, melyekben megvan a kreativitás és ezt meg is tudják mutatni a nagyközönségnek.

Korcsok Marianna, az iskola igazgatónője kiemelte, elengedhetetlen az innovatív gondolkodás, a megoldás, tapasztalatszerzés, keresés, ehhez pedig minden szinten elengedhetetlen, hogy a problémamegoldó gondolkodást, kreativitást fejlesszék. Erre a gondolatra építve indították el a LogIQsan Tehetségműhelyt, melynek keretében a diákok egész évben különböző ügyességi feladatok, rejtvények megoldásával gyűjthettek tapasztalatot, így szeretnék a következő tanévben is elindítani.

Ezt követte a már említett emberrablás, a város általános iskoláinak 7-8. osztályos csapatai pedig tanáraik segítségével neki is vágtak a feladatnak, hogy kiszabadítsák az igazgatónőt az emberrablók fogságából. A kisebbek sem unatkoztak, rájuk különböző kirakós, ügyességi játékok vártak, de egy nagy sakktábla segítségével is próbára tehették kreativitásukat. Azt egyelőre nem tudjuk, hogy sikerrel jártak-e.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.