- hirdetés -

Zene által inspirált képző-és iparművészeti alkotó tevékenységek” címmel indította el tehetségműhelyét a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola. A településalapítási héthez csatlakozva az elmúlt közel kilenc hónap alkotó tevékenységeinek zárórendezvényét április 26-án tartották meg a Művészetek Házában. A belépő érdeklődőket színes alkotások és zenei aláfestés fogadta.

Még szeptemberben csatlakozott a Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola az Oktatási Kerekasztal Tehetségműhelyéhez. A tehetséggondozó pályázat során nyert pénzből az intézmény elindította a „Zene által inspirált képző-és iparművészeti alkotó tevékenységek” elnevezésű műhelyét, melynek során minden hónapban rendeztek egy tematikus kézműves délutánt. Ezekre az alkalmakra azonban nem csupán tanítványaikat várták, de bárki részt vehetett rajta, aki csak szeretne, legyen az családtag, barát, vagy egyszerű érdeklődő.

– Októberben például tököt faragtunk a halloweenre készülve, majd karácsony előtt adventi díszeket készítettünk. A farsangi időszakban előkerültek az álarcok, majd húsvéti ajtódíszeket, az igazi tavasz beköszöntével pedig rajzokat, festményeket alkottak az érdeklődők. Ez utóbbi adta tulajdonképpen a mai kiállítás címét is: a Tavasz színei – ismertette Kardosné Bánhidi Éva, az intézmény igazgatója.

A tehetségműhely zárórendezvényén azonban nem csak a tavaszi alkotásokkal lehetett találkozni. Az adventi koszorúk, farsangi álarcok, festmények, ajtódíszek is helyet kaptak a kiállításon, mondhatni tehát szinte minden, amit az elmúlt közel kilenc hónapban készítettek. Az április 26-i esemény során a projekt sikerességéről számoltak be, mely buzdította a gyerekeket az alkotásra, ugyanakkor a családokat is összehozta kicsit az iskolával, így közösségépítő szerepe is volt a délutánoknak.

Lévén, a tehetségműhely nevében a zene is szerepel, így ez sem maradhatott el. Bemutatkozott egy gitáros kamaracsoport, egy klarinét kvartett, egy hegedűs kamaracsoport, valamint fuvolások és egy zongora duó is. Az intézmény célja, hogy a jövőben még több hasonló eseménynek adjanak otthont.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.