- hirdetés -

Az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesületének tagjai is megünnepelték május 1-ét a Töhötöm utcai nyugdíjasházban, ahova a kistérségi egyesületektől és Aradról is érkeztek vendégek.

Négy nagyobb programot szokott rendezni tagjainak és meghívott vendégeiknek hagyományosan egy év alatt az Orosházi Nyugdíjasok Érdekvédelmi Egyesülete. Az események sorozatát mindig a nőnappal szokták megkezdeni, amit idén a Petőfi Művelődési Központban rendeztek meg. Ezt május 1-én a közös majális követte, az egyesület elnöke, Erős Károly pedig örömmel számolt be arról, hogy végre ismét átírhatták a Töhötöm utcai nyugdíjasház ajtaján lévő feliratot, a zárva szó helyett újra a nyitva szerepel a kapun.

– Ennek szellemében nyitottunk ki újra és szerencsére több mint 160-an gyűltünk most össze. Ebből a létszámból a saját tagságunk mellett mintegy 30 fő érkezett a meghívásunkra Aradról, de nagy örömmel fogadtuk a kistérségi egyesületek képviselőit is. Egy kis műsorral köszöntjük a társaságot, ahol saját előadásokat, versmondásokat is hallhatott a közönség – sorolta az egyesület elnöke.

A versek mellett népi énekek is elhangzottak, a köszöntők során pedig a következőképpen fogalmazták meg a legfontosabb gondolatokat: Még nagyon sokáig legyenek együtt szeretetben és érezzék jól magukat közösen a hasonló programok során. Megemlékeztek a majális mellett a közelgő anyák napjáról is, hiszen egy olyan különleges, de szívmelengető helyzet állt elő az egyesületen belül, hogy egyikük még 97. éves édesanyját is tagtársaként üdvözölhette és köszönthette fel emléklappal és virágcsokorral.

– Szeretünk ide járni, örülünk, hogy a bezártság után újra együtt lehetünk, beszélgethetünk, táncolhatunk és megtárgyalhatjuk az aktualitásainkat – árulta el az egyesület egyik tagja, Gazsóné Júlia.

A köszöntéseket követően ebéd és táncmulatság vette kezdetét, az egyesület tagjai és vendégeik bíznak benne, hogy a másik két idei, nagyobb kaliberű eseményüket, az augusztus 20-a, valamint az idősek napja alkalmából tartott ünnepségeiket is hasonló hangulatban tudják majd eltölteni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.