- hirdetés -

Augusztus 20-a alkalmából az Orosházi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesület a hagyományoknak megfelelően idén is festménykiállítással egybekötött ünnepséget szervezett. A tárlaton idén Ujfalussy István tájképeit és grafikáit tekinthették meg az érdeklődők, majd az ünnepi beszéd után zenés-táncos produkciók, ebéd és tombola követte egymást. Erős Károly, az egyesület elnöke kiemelte, a rendezvényen minden évben igazán jó a hangulat.

Kiállítás megnyitóval indult az ünnepség a Töhötöm utcai nyugdíjasházban augusztus 19-én. A 91 éves orosházi művész, Ujfalussy István harminc alkotását állították ki, melyek között tájképek, és grafittal készült városrészletek láthatók.

– A festményeim között látható hat, a legújabb alkotásaim közül, melyeket idén készítettem. Szegeden pedig eddig körülbelül 80 grafikát rajzoltam, amit egy ideig a Móra Ferenc Múzeumnak szerettem volna felajánlani, végül úgy döntöttem, hogy a Nagy Gyula Területi Múzeum kapja meg ezeket – mondta Ujfalussy István. – Már harmadik osztályos korom óta alkotok, akkor volt az első kiállításom is. Azóta sok városban köszöntöttek már, és most már ott tartunk, hogy elkezdtem sétabottal járni. Azonban az ecsetet még mindig jobban érzem a kezemben – hangsúlyozta a művész.

Az Orosházi Nyugdíjas Érdekvédelmi Egyesületnek minden évben négy kiemelt programja van, amikor a jelesebb eseményekről emlékeznek meg. Erős Károly, az egyesület elnöke elmondta, augusztus 20-án már tradíció, hogy festménykiállítást szerveznek, ahol orosházi művészek mutatkoznak be.

– A kiállítás megnyitója után néhány ünnepi beszéd következik majd, utána egy Ukrajnából ideszármazott család hölgy tagja kedveskedik nekünk egy énekes műsorral. Visszatekintünk egy jeles alkalomra is, a Nyergestetői-csatára, amely 1849 augusztusában történt, és amelynek emlékhelyén nemrég koszorúztunk is – mondta Erős Károly.

Az ünnepi megnyitót ebéd, zene és tánc követte, egészen addig, amíg a társaság bírta a mulatságot. Dávid Zoltán polgármester kiemelte, a nyugdíjas házban nagyon jó közösségi munka folyik, minden alkalmat megragadnak, amikor találkozhatnak egymással. Az összejövetelek pedig olyan jól sikerülnek, hogy utána sokáig emlegetik még ezeket a rendezvényeket.

Fotók: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.