- hirdetés -

Szokásához híven egy emlékezetes szilveszteri koncerttel zárta 2022-es fellépéseinek sorozatát az Orosházi Fúvószenekar még december 29-én. Aki lemaradt volna a fellépésről, az ne csüggedjen, mert most pótolhatja. A 32. Szilveszteri Hangverseny teljes felvétele április 9-én debütál a zenekar Youtube-csatornáján.

Az Orosházi Fúvószenekar minden zenésze a december 29-i napot várta a legjobban 2022-es fellépéseik közül. Előző évben még a Petőfi Művelődési Központban rendezték meg évzáró koncertjüket, a legutóbbi eseménynek azonban már ismét az Eötvös-csarnok adott otthont. A négy hónappal ezelőtti esemény már a 32. alkalom volt, hogy a szilveszter közeledtével egy egész estés koncertet adnak közönségüknek, a programra minden jegy elkelt.

A már megszokott kedvenc darabjaik mellett újdonságokkal is készültek közönségüknek. Nem maradhatott el a Bud Spencer – Terence Hill összeállítás, a John Williams-válogatás, vagy Háry János toborzója. A szünetet követő második részben pedig a Piros, fehér, zöld indulóval, Bán László Budapesti foxok című szerzeményével, a Szamosmenti indulóval vagy éppen egy szintén mostanában többször előadott kedvenccel, a Fenyő Miklós és a Hungária által írt dalok összeállításával szórakoztatták a telt házas közönséget.

Az utolsó nagy meglepetés pedig a mostani időben igencsak felkapott Korda György-szám, a Reptér volt.

A sikert követően, sok-sok órányi utómunka után most elkészült a teljes koncert videós anyaga, amit a Fúvószenekar Youtube-csatornáján adnak le húsvétvasárnap este, azaz április 9-én, 17 órától. A zenészek tehát várják a fúvószene kedvelőit az okostévé, számítógép, táblagép vagy telefon monitorja elé a hangverseny premier adására. Hamarosan ismét találkozhatunk velük, hiszen hagyományos templomi koncertjükön lépnek majd fel a településalapítási ünnepségsorozat részeként (ennek a fellépésnek egyébként tavaly ünnepelték a jubileumát, 50. alkalommal szólaltak meg a hangszerek az evangélikus templomban). Erről, valamint további terveikről itt írtunk bővebben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.