- hirdetés -

Friedl Flóriánt, a Contact K.T.H.E. tehetséges kick-boxolóját, egyben edzőjét már korábban is bemutattuk olvasóinknak, másfél évvel ezelőtt pedig kedvenc pillanatairól faggattuk ki. A hétvégén sportága egyik komoly megmérettetése, a mestervizsga várt rá, amit sikerrel teljesített.

A 27 éves sportember megkeresésünkre elmondta, hogy a legutóbbi hétvégén megtartott program a Magyar Kick-Box Szövetség által megrendezett éves mestervizsga (danvizsga) volt, melyre tavaly ősszel adta le a jelentkezését. Ezt megyei nagymesterük és maga a szövetség is elfogadta. Ő maga már 2 éve tart edzéseket az egyesületen belül, versenyzőket nevel, övvizsgázókat fejleszt.

A Contact kick-boxolói az elmúlt hónapok során több esetben is sikeres vizsgákat teljesítettek, ezt a tendenciát pedig ő is folytatta. A hétvégén tartott erőpróbát egy 5 és fél órás danvizsga felkészítő előzte meg nemrég, amit sikerrel teljesített és a nagymester is láthatta, hogy felkészült az elmúlt hétvégi programra, amit aztán a Király Team Akadémia központi edzőtermében rendeztek meg Budapesten, a III. kerületben.

–  Maga a vizsga egyébként ugyanúgy zajlott, mint a többi normál övvizsga, hiszen először technikai résszel kezdtünk. Előtte felsorakoztak a meghívott és leendő mesterek. 18 vizsgázó ment el, ami annak ellenére is szép szám, hogy sokan sérülés miatt nem tudtak eljönni vagy időhiány miatt felkészülni. Volt még 7 meghívott mestervendég is, akik adományozás alapján kapták meg következő dan fokozatukat, 6-an közülük a hatodik, míg egyikük a hetedik fokozatot. A technikai részt térérzékelési gyakorlatok követték, majd a kesztyűs technikák következtek.

Itt nekem egy 2 danos kondorosi mester volt a párom, akivel már a felkészítő részen is együtt gyakoroltam. A páros gyakorlatok során már rendesen, éles technikákkal mutathattuk meg a felkészültségünket a bizottság előtt, majd következtek a fegyveres önvédelmi részek (késes- és botos fegyveres támadás ellen való lefegyverzés, földrevitel), és a formagyakorlat, ami a mestervizsgák egyik újdonsága – ismertette a részleteket.

Mint mondta, a cseresznyét a hab tetején az a rész jelentette, amikor a már egyébként sem rövid, majdnem 4 órás danvizsga végén az erőnlétüket tesztelték. A fárasztó erőpróbát végül mindannyian sikeresen teljesítették, így első danos mesterként térhetett haza a fővárosból. A továbbiakban nem évente, hanem meghívás, kiérdemlés alapján történnének a vizsgák, bízik benne, hogy körülbelül 2 éven belül újra megmutathatja ügyességét és felkészültségét.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.