- hirdetés -

Szülők, családtagok, barátok és ismerősök várták izgatottan, hogy ismét színpadra álljanak a ReDance Hip-Hop Crew táncosai. December 16-án ugyanis végre elérkezett a nagy pillanat, a 2014-es Életút, a 2016-os Képzavar és a 2018-as Elveszve című egész estés előadásokat követően újabb nagy produkcióval örvendeztették meg közönségüket a Petőfi Művelődési Központ színháztermében.

Hosszú évek teltek már el azóta, hogy a ReDance Hip-Hop Crew táncosai utoljára egy egész estés táncos darabbal álltak ki a Petőfi Művelődési Központ színpadára. 2018-ban mutatták be Elveszve című produkciójukat, amit 2019-ben is megismételtek. Utóbbi egyébként is egy különleges év volt az egyesület történetében, hiszen ekkor ünnepelték meg fennállásuk 10. évfordulóját, amit bállal tettek emlékezetessé.

Azóta eltelt 3 olyan év, ami mindenkit próbára tett a világon. De ők ezt is túlélték, az online oktatás nehézségeit is át tudták vészelni, ami nem kis dolog a tánc műfajában. De a mostani péntek nem erről szólt, hanem az ünnepekre való hangolódásról, melyhez a Manóba című előadásukkal igyekeztek egy kis vidámságot, meghittséget csempészni a szívekbe. Meghívásukat sokan elfogadták, hiszen csordultig telt a színházterem.

Dávid Zoltán, Orosháza polgármestere mondott köszöntőt a kezdés előtt.
– Edina több mint 10 évvel ezelőtt egy nagyot álmodott. Ezt az álmot szorgalommal, kitartással a mai napra valóra váltotta. Úgy gondolom, hogy a ReDance egy fogalom, egy olyan együttes, melyhez ha valaki csatlakozik, a tánc és a mozgás mellett egy kitűnő közösség részese is lehet, ami mindenkinek erőt ad. Edina mindent megtett annak érdekében, hogy egy olyan közösséget hozzon létre, melyre joggal lehet büszke Orosháza – tette hozzá a polgármester, aki ajándékot is átadott a csapatvezetőnek.

Ezt követően tényleg nem maradt más hátra, mint hogy a csapat tagjai színpadra álljanak és megmutassák, mivel is foglalkoztak az elmúlt hetekben. Tették mindet úgy, hogy mellette a versenyeken is bizonyítottak, legutóbb például december 4-én, Dabason értek el nagyon szép eredményeket. Vezetőjük, Harangozóné Rétes Edina elmondta, hogy a mostani előadás azért is különleges, mert mindenkinek szeretett volna lehetőséget adni a fellépésre. A műsorban a régebbi, tapasztaltabb táncosok mellett olyan fiatalok, gyerekek is felléptek, akik még csak idén szeptemberben kezdtek el táncolni.

Ezzel is jelezték, hogy a Manóba című előadás egy rendkívül komoly közös munka eredménye. A színpadi koreográfiákat, a zenét, a látványt, a díszletet mind együtt hozták létre, melyben nagyon sokan voltak a segítségükre is. Mint ahogy azt a cím is sugallta, ezúttal egy ízig-vérig karácsonyi történettel készültek, hiszen ezt a témát még sosem vitték korábban színpadra. Most viszont ezt különleges módon tették meg. 3 nehéz év után az év egyik legszebb napját és ünnepét varázsolták a Petőfi Művelődési Központba, mert most erre volt a legnagyobb szükség. A történet természetesen happy enddel zárult, a boldog befejezés mellett pedig a hosszú percekig tartó tapsvihar sem maradhatott el a közönség részéről.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.