- hirdetés -

Ismét sikerült teltházat varázsolniuk a Petőfi Művelődési Központba a ReDance Hip-Hop Crew táncosainak, akik március 29-én mutatták be újra nézőiknek Elveszve című nagyelőadásukat. Sok idejük nem marad a pihenésre, hiszen versenyekkel folytatódik számukra a tavasz, később pedig az egyesület jubileumát is szeretnék méltóképpen megünnepelni.

– Már tavaly is úgy terveztük meg a táncosokkal az előadást, hogy a későbbiekben ismét előadjuk és szerencsére a november 16-i műsor sikere is megerősítette bennünk ezt az elképzelést – nyilatkozta a csapat vezetője Rétes Edina a fellépés előtt.

A ReDance Hip-Hop Crew táncosai 2014-ben kezdték meg nagyelőadásaik sorozatát, első bemutatójuk az Életút címet viselte. Ezt a 2016-os Képzavar követte, majd tavaly a nagy sikert arató Elveszve című mesevilágukkal ejtették rabul a közönséget. A folytatásban a klub táncosai, a szülők és a szponzorok is mind partnerek voltak.

Tóth Liliána táncolta el a főszerepet (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Nem maradt más hátra, mint hogy a tavaszi rendezvényeken való fellépések és a versenyszezon mellett ismét felkészüljenek életük egyik, ha nem a legmeghatározóbb estéjére.
– Érdekes, de már nem voltunk olyan feszültek, mint tavaly, úgy gondolom most érett be teljesen a produkció. Az egyébként rendkívül fárasztó próbákon mind a kicsik, mind a nagyok még szebben táncolták el a koreográfiákat, valamint a díszletek ki- és behozatala is gördülékenyebben ment – mondta el Rétes Edina.

A csapatvezető a novemberi előadáson minden táncosának megadta a lehetőséget, így a kicsiktől a tapasztaltabbakig összesen 46-an álltak színpadra. Az egyesület létszáma azonban időközben tovább gyarapodott, így március 29-én már 52-en szerepeltek a darabban, megerősítve az összetartozás tudatát.

Nem is volt érdemes izgulniuk, hiszen az ismét csaknem teltházas közönség előtt az Elveszve ezúttal is hatalmas sikert aratott, minden elképzelésük gördülékenyen valósult meg. A darab címével ellentétben a táncosok egyáltalán nem tűntek elveszettnek a színpadon. Az óriási taps a több világon átívelő jelenetsorok között és természetesen a végén sem maradhatott el.

A kisebbek is bemutatták tudásukat (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Adódik a kérdés, két ekkora siker után miért is nem mutatják be az előadást az ország többi pontján?
– Az már egy nagyobb projekt lenne, el fogok rajta gondolkodni, hogy elvigyük-e máshova, de ebben nem szeretnék elhamarkodottan dönteni – mesélte mosolyogva Rétes Edina.

A ReDance Hip-Hop Crew táncosai számára az újabb siker után sem áll meg az élet. A tavaszi versenyszezon második felében előbb április közepén, Csömörön, majd május végén, Soroksáron van jelenésük. Egyik helyszín sem ismeretlen számukra, korábban is szép eredményekkel jelentkeztek onnan. Idén emellett jubileumi, tizedik születésnapját ünnepli az egyesület, amit hatalmas bállal szeretnének emlékezetessé tenni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.