- hirdetés -

A negyeddöntő mérkőzéseit ajánljuk beharangozónk harmadik részében.

A négy közé jutás a tét a katari labdarúgó világbajnokságon. Pénteken délután az egyre inkább formába lendülő Horvátország próbálja megállítani az esélyesebb Brazíliát, majd este a Hollandia-Argentína mérkőzésre kerül sor. Erre a találkozóra már megtettük tippjeinket az előző beharangozónkban. Szombaton először a Marokkó-Portugália mérkőzést szurkolhatjuk végig, majd az esti csúcsmérkőzés következik Anglia és a világbajnok Franciaország között.

Ez alkalommal Bodzás Ádám, az OMTK-Rákóczi edzője és Hajdu Attila, az Evangélikus iskola pedagógusa tippel.

Horvátország – Brazília (december 9., 16 óra)

Bodzás Ádám: Horvátország a csoportból sem meggyőző játékkal lépett tovább, majd Japán ellen is szenvedett és csak büntetőkkel jutott tovább. Brazília kerete és mutatott játéka – az utolsó csoportmeccstől eltekintve, ahol biztos továbbjutóként pihentette kulcsjátékosait – nagyon meggyőző és fekszik neki az európai stílus. Biztos brazil győzelemre számítok. Tippem: 1-3

Hajdu Attila: A horvát válogatott szerencsés volt, hogy eljutott ideáig. A brazilok ellen több klasszis megoldás kellene elöl. Nehéz találkozó lesz a braziloknak, de a végén is lőnek egy gólt, így a tippem: 0-2.

Marokkó – Portugália (december 10., 16 óra)

Bodzás Ádám: Marokkó továbbjutása a csoportból meglepetés volt, de megérdemelt. A Spanyolország elleni sikerben nagyobb szerepe volt a spanyol labdarúgóknak, mint a marokkóiaknak. Ilyen tizenegyesrúgásokért megyében is feddés jár. Portugália kerete erős, a továbbjutást tőlük várom. Tipp: 13

Hajdu Attila: Nagyon kétesélyes a dolog. Ha Ronaldo játszik a meccs elejétől, akkor akár 11-es párbajig is mehet a meccs. De bízom a portugál szövetségi kapitány gerincében, CR nélkül szárnyalt a csapat, most is így lesz. A tippem itt is 0-2.

Anglia – Franciaország (december 10., 20 óra)

Bodzás Ádám: Az angol labdarúgás közel áll a szívemhez. Ez a csapat már az Eb-n is bizonyította hogy mire képes, viszont Franciaország egy csapatnyi hiányzóval nekivágva a világbajnokságnak is komoly erőt képvisel. Szoros mérkőzésre számítok, a tippem: 1-1, továbbjut Anglia.

Hajdu Attila: Az angol nyilatkozatok eddig arra utalnak, hogy tudják: Mbappét hogyan kell egyénileg megállítani. Ha ez altatás, akkor jó, mert a francia válogatottat kellene megállítani, Mbappét pedig csak csapatjátékkal lehet. Ez a világesemény a képtelen történetek vb-je, de ezúttal nem így lesz. A tippem 1-3.

fotók: OC archív

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.