- hirdetés -

Rangadót vesztett el az orosházi csapat szombaton délután.

A 24. fordulót rendezték meg a Békés vármegyei I. osztályú labdarúgó bajnokságban. Két 46 pontos csapat játszott egymással. Szeptember 23-án, Orosházán a vendégek nyertek 3-2-re, míg március 1-jén Békéscsabán gól nélküli döntetlennel zárult a mérkőzés.

Orosházi MTK-ULE–Békéscsaba 1912 Előre II.    2 – 3     (1 – 1)

Orosháza, 130 néző. Vezette: Fekete Zoltán (Baranya Tamás, Lazanyecz Márk).

Orosháza: Salka – Szabó Á., Buzai, Kasuba, Juhász (Fehér), Babolek, Papp M. (Harangozó), Darida, Burai, Bónus, Ondrejó. Edző: Bordás Dániel, Huszár Gergő.

Békéscsaba II.: Krnács – Zvara, Hursán (Avramucz), Bacsa, Pusztai O., Futó, Kurai (Göblyös), Farkas M., Rostás (Sirokmán), Csikós, Farkas Á. (Ilyés B.). Edző: Jakab Péter.

Gólszerzők: Babolek (39., 70. – 11-esből), ill. Rostás (5.), Pusztai O. (48.), Bacsa (91.).

Lendületesen kezdték a mérkőzést a csapatok. Az 1. percben egy jobb oldali beadást követően Papp Máté a kapus kezébe fejelte a labdát. Az 5. percben Rostás a hazai térfél közepén indulva lefutotta a védőket, majd a kifutó kapus mellett lőtt 14 méterről a hálóba, 0-1. Ezután sokáig a két 16-os között folyt a játék. A hazaiak egy-egy távoli átlövéssel próbálkoztak. A 34. percben Darida, a 35. percben Bónus távoli lövése kerülte el a kaput. A 39. percben Burai lapos beadását Babolek belsőzte a kapu jobb oldalába, 1-1. A 41. percben ismét Babolek került helyzetbe, de éles szögből leadott lövését Krnács kapus védte. A 45. percben Bacsa beadása után Rostás ajtó-ablak helyzetben mellé lőtt.

A második játékrészt góllal kezdte a Békéscsaba. A 48. percben Pusztai robogott el a jobb szélen majd lőtt a rövid sarokba, 1-2. Az 53. percben Bacsa lövését blokkolták a védők. Az 58. percben Rostás beadását Kurai két lépésről Salkába lőtte. A mérkőzés utolsó periódusában átvette a kezdeményezést az ULE. A 70. percben egy buktatás következtében 11-eshez jutott a hazai gárda. A büntetőt Babolek higgadtan értékesítette, 2-2. A 73. percben Babolek lőtt félfordulattal mellé. A hajrában az Orosháza a győzelemért támadott, vesztére. A 91. percben kontrából hatan vitték három védőre a labdát a „lilák”, a helyzetet Bacsa egyedül oldotta meg, a kifutó kapus mellett lőtt a hálóba, 2-3. Középkezdés után Fekete játékvezető le is fújta a mérkőzést.

Bordás Dániel: – Hullámzó mérkőzésen, rengeteg hibával és rossz döntéssel játszottunk. A második félidőre feljavultunk, több ígéretes támadást vezettünk. A végén bármelyik csapat megnyerhette volna a mérkőzést, de sajnos a hullám alján fejeztük be a találkozót, és pont nélkül maradtunk.

Jakab Péter: – Nehéz mérkőzés volt. Mindkét félidőben jól kezdtünk, viszont a másodikat jól is fejeztük be, szép góllal zártuk le a találkozót a 91. percben. Nagyon örülök a három pontnak!

Az OMTK-ULE május 11-én, 17 órakor Szarvason lép pályára.

galéria: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.