- hirdetés -

Gólzáporos győzelmet aratott vasárnap délután az orosházi csapat.

A 22. fordulóra került sor a Békés Vármegyei II/A osztályban. Az OMTK-Rákóczi az Eleki USE gárdáját fogadta az ULE Sportcentrumában. A 12. helyen álló Rákóczi 22 ponttal rendelkezett a mérkőzés előtt, míg a vendégek 26 ponttal a 10. helyen álltak a tabellán. Az október 21-én lejátszott eleki mérkőzésen: Elek-Rákóczi 7-0. A telepiek visszavágtak a súlyos őszi vereségért.

OMTK-Rákóczi – Elek USE      5 – 1     (3 – 0)

Orosháza, 80 néző. Vezette: Láza András (Tóth Imre, Halma Sándor).

Orosháza: Dobozi – Czinkóczi, Bok, Janicsek, Deli, Bánki-Horváth P., Valach (Szabó Áron), Nagy B., Szűcs, Szabó T., Halász (Dobi). Edző: Bodzás Ádám.

Elek: Krisán – Jánki, Sipos, Nagy Á., Nagy E. (Kovács Zs.), Kajári, Puporka, Jepure, Kádár (Nagy G.), Kászián (Budai), Kacsala (Rostás). Játékos-edző: Nagy Gergely.

Gólszerzők: Halász (19., 38., 46. – 11-esből), Valach (39., 65.), ill. Nagy E. (81.).

Bátran kezdte a mérkőzést a hazai csapat. A 7. percben Valach lövését védte a vendégek kapusa. A 10. percben Halász szabadrúgását ütötte szögletre Krisán kapus. A 19. percben Halász 28 méteres szabadrúgása vágódott a kapu jobb oldalába, 1-0. A 27. percben Halász két csel után lőtt fölé. A 28. percben Bánki-H. szöglete után Deli fejese kerülte el a kaput. Az első veszélyes vendég lehetőségre 30 percet kellett várni, amikor Kacsala szabadrúgása szállt mellé. A 38. percben Valach remek labdaszerzése után indította Delit, akinek beadása után Halász okosan a jobb sarokba gurított, 2-0. A középkezdés után gyors labdaszerzést követően Valach lépett ki a védők vonalából és lőtt a rövid sarokba, 3-0.

A második játékrészt góllal kezdte a Rákóczi. A 46. percben Valachot „ütötte el” a kapus, 11-es! A büntetőt Halász higgadtan értékesítette, 4-0. Az 53. percben Dobozinak akadt munkája. Puporka éles szögből leadott lövését bokszolta ki a hazaiak kapusa. A 65. percben Dobi mélységi labdájával lépett ki Valach, aki a kapust is kicselezve gurított az üres kapuba, 5-0. A 81. percben szöglet után Nagy Ede fejelt a hálóba, amellyel kialakította az 5-1-es végeredményt.

Bodzás Ádám: Az elejétől fogva sokat birtokoltuk a labdát, próbáltuk az ellenfelünket a széleken megbontani. Helyzeteink többségét gólra tudtuk váltani. Gratulálok a csapatnak!

Nagy Gergely: Egy hét alatt nagyot fordult a világ. Ilyen lélektelen játékkal nem is lehetett más eredmény. A mérkőzés minden részében felülmúlt bennünket a hazai csapat.

Az OMTK-Rákóczi május 12-én 17 órakor a Bcs.MÁV csapatát fogadja az ULE-Sportcentrumban.

galéria: Bohus Krisztián

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.