- hirdetés -

Száznyolcvan óra felkészülés volt a mestervizsgára készülő autószerelők háta mögött. A három napos elméleti és gyakorlati megmérettetésen kilenc szakember végzett sikeresen, köztük az orosházi Vitális Sándor.

Mindenki más céllal szerette volna elvégezni az autószerelői mestervizsgát. Volt, aki oktatni szeretett volna, valaki a vállalkozását akarta elindítani. Az orosházi Vitális Sándor is most szerezte meg a mesterképzésről szóló papírt, ő tudását szerette volna bővíteni, valamint vállalkozói munkájának folytatásához is szüksége volt rá. Kiss Péter, a szakképző iskola tanára elmondta, a duális rendszer nagyon sokat segít ennek az ágazatnak.

– Nem rossz a tanulók aránya, hiszen csak a Trefortban 20-30 diák végez. Más kérdés, hogy hosszútávon a szakmában maradnak-e, hiszen az autószerelés helyett sokan sofőrnek állnak, vagy külföldre mennek dolgozni – mondta a vizsga után Kiss Péter, a Békéscsabai Szakképzési Centrum Trefort Ágoston Technikumának tanára – Tény, hogy ebben a szakmában nem lehet elkényelmesedni, állandóan tanulni kell, hiszen mindig újabb és újabb technikák bukkanak fel – emelte ki.

November 19-én Árgyelán Ákos (Pusztaottlaka), Boros Imre (Békés), Csávás Zsolt Sándor (Békés), Kocsis László Krisztián (Nagyszénás), Liseczki Ferenc (Doboz), Nagy Ádám László (Békés), Szűcs Ákos Balázs (Doboz), Vég Dávid Mihály (Békés) és Vitális Sándor (Orosháza) tette le a vizsgát. Volt, aki nemcsak autószerelésből, hanem autóelektronikából is sikeresen végzett.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.