- hirdetés -

Egy újabb mesterré vált orosházit mutatunk be Önöknek, Kontra Csaba autóvillamossági szerelő múlt héten kapta meg a kitüntető címet. Őt leginkább nem az irányjelző elromlásával vagy menetstabilitási gondokkal fogják felkeresni a kliensek, ennél sokkal izgalmasabb az, amit jelenleg csinál.

Mozgó iroda, mozgó műhely, sőt mobilkávézó vagy épp mobil fodrászszalon. Ez a jövő, Kontra Csaba már látja ezt. A tízéves németországi és ausztriai tapasztalatszerzés után hazaköltözött autóvillamossági szerelőmester külföldön is hasonló járművekkel foglalkozott, asztalos végzettségű testvérével komplett utazó „helyiségeket” épített.

– Olyan autókat hozunk létre, amelyekkel a kliens akár a világ végére is elutazhat, és ott is el tudja látni a munkáját. Ezek a mobilirodák, illetve mobilműhelyek árammal, vízzel felszereltek, és bármilyen célnak kialakíthatók. Ha például valaki biztosítással foglalkozik, és egyik ügyfél után a másikat keresi fel, mindent el tud intézni az autójában. Ott van kéznél a laptop, a nyomtató, de főzhet egy jó erős kávét is, ha épp ahhoz van kedve – mesélte.

Csaba és testvére nem adták fel a munkájukat azzal, hogy hazaköltöztek szülővárosukba. A partneri kapcsolatukat megőrizték a bécsi céggel, sőt azon is gondolkoznak, hogy tovább népszerűsítik Magyarországon a mobilirodák világát.

Egy fotó a bécsi csapattal (A kép Kontra Csaba gyűjteményének része)

– Hazavágytunk, így hazajöttünk, de itthon is közös vállalkozást tervezünk a bátyámmal – folytatta. – Ő építi az irodabútorokat, a polcokat, az íróasztalt, a konyhapultot, én pedig elvégzem az elektronikai munkálatokat. A lehetőségek tárháza végtelen, csak fantázia kell. Tapasztalataink szerint leginkább a cégek, de magánszemélyek is látnak ebben perspektívát. Gondoljunk bele, míg valaki elvezeti ezt a kisteherautóból kialakított mobilirodát X helyre, addig a hátul utazó a biztonsági övvel felszerelt irodaszéken a kivilágított térben elküldi a fontos e-maileket, elintézi a megrendeléseket, voltaképp ellátja mindazokat a feladatokat, amelyek számítógéphez vagy internethez kötöttek. Mindezt egy teljesen komfortos, fűtött helyen.

A felszereltség addig bővíthető, míg van hozzá hely. Léteznek olyan mozgó műhelyek, amelyekben a jármű rakteréből kihúzható csörlővel felszerelt daru is a rendelkezésre áll a nehéz tárgyak beemelésére (például a targonca javító cégek esetén egy akkumulátor). Az áramellátás központi akkumulátorról és napelemről is működhet, így nem kell félni attól, hogy a használót cserben hagyják a gépek.

Kontra Csaba elmondta, kétévente nemzetközi kiállítást rendeznek Hannoverben /IAA/a mobilvilág újításaiból, ahol több általa épített autót is bemutattak már. Legutóbb az anyacég mobilfodrászattal és mobilkávézóval állt elő. Az utóbbival bárhová kitelepülhetnek a vendéglátósok, a pusztán is adott lesz minden a különlegesebbnél különlegesebb kávéfajták elkészítéséhez. Tényleg csak a képzelőerőn múlik, mit hoznak ki a szakemberek ebből a területből. Csaba is lát benne fantáziát. Azért is tette le az autóvillamossági szerelő mestervizsgát, hogy elképzeléseit itthon, Magyarországon, sőt konkrétabban Orosházán valósíthassa meg.

A mester hozzátette, az általuk készített mozgó irodák nem hasonlíthatók össze a házi megoldásokkal. Náluk minden bekerült bútor, eszköz rögzítése speciális módon történik, és ezt törésteszt is igazolja. Az pedig, hogy Csaba mesterként folytatja az autóvillamossági szereplőmunkálatokat, szintén arra nyújt garanciát, hogy a bekötött elektromos eszközök használata biztonságos lesz a mozgó munkahelyen dolgozók számára.

A kiemelt kép Kontra Csaba gyűjteményének része

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.