- hirdetés -

Befagyott váll? Porckorongsérv? Szülés utáni derékfájdalom? Mindegyikre van megoldás! Nem is kell messzire utazni érte, és a pénztárca sem lesz lapos tőle.

A múlt héten megjelent, Alakítsa ki ez a generáció a gyopárosi fürdőkultúrát! című cikkünkben arra igyekeztünk felhívni az olvasók figyelmét, hogy azoknak is érdemes kihasználni a helyi gyógyfürdő kínálta lehetőségeket, akiknek nincs különösebb panaszuk, és így nincs szükségük gyógykezelésekre sem. A mai írásunkkal viszont azok számára szeretnénk felcsillantani a reményt, akik nap mint nap fájdalommal küzdve élik az életüket, és szeretnének megoldást találni problémáikra. De kezdjük a legelején!

Nem kell várni, mindenki időpontra érkezik

Gyopáros fürdőorvosa, dr. Bajzik Éva beutaló nélkül, előzetes időpont-egyeztetés után fogadja a betegeket. Félórás időközönként váltják egymást a betegek, így jut idő mindenkire, az előzmények feltérképezésére és a megfelelő kezelés összeállítására is.

Dr. Bajzik Éva munka közben

A kezelések támogatottak, így nem kerülnek sokba

Gyógyászati részlegen a NEAK támogatott fürdőgyógyászati kezelések szinte teljes spektrumát igénybe tudják venni a gyógyulni vágyók. A képzett, és magukat folyamatosan képző szakemberek egyénre szabott száraz- és vízi tornákkal, fizikoterápiás kezelésekkel segítik a gyógyulást. Egy kúrát évente két alkalommal lehet felvenni a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő támogatásával. Egy kúrába négyféle gyógykezelés tartozhat, a kúra kezelésenként legfeljebb 15 alkalmat foglalhat magában. A fürdőgyógyászati kezeléseinket dr. Bajzik Éva szakorvos helyben kiírja, így a fizetendő önrész a teljes ár töredéke.

Munka után, délután is felvehetők

A szakemberek nemcsak a délelőtti órákban várják a gyógyulni vágyakat. A gyógyászati kezelések hétköznapokon reggel 7 és este 6 között vehetők fel. A beltéri és a kültéri gyógymedence pedig még tágabb időintervallumban, hétfőtől péntekig reggel 8-tól este 8-ig, szombaton délelőtt 10 órától éjfélig, vasárnap pedig 10-től 20 óráig tart nyitva.

Mire kínál megoldást?

Kopások, gyulladások

Elsősorban reumatológiai és mozgásszervi rehabilitációs panaszokra nyújtanak enyhülést a gyopárosi gyógyfürdőben elérhető gyógykezelések. Alkalmazásuk hatékony csontritkulás okozta panaszok esetén, de alkalmas a legkülönbözőbb sérülések utókezelésre és műtétek utáni rehabilitációra is.

– A befagyott váll sokakat érintő probléma – mondta a fürdőorvos. – Több okból is kialakulhat, lehet sérülés következménye, de akár az is előfordulhat, hogy a páciens reggel ezzel a panasszal ébred. Nem könnyű kezelni, és ha nem teszünk ellene semmit, a fájdalom hosszú éveken át fennállhat. A gyógyfürdőben dolgozó egyik gyógytornászunk viszont sikerrel kezelt már több beteget is manuális technikákkal. Mindössze néhány kezeléssel gyors eredmény érhető el, ráadásul gyógyszer nélkül. Ez a legjobb megoldás.

Csonttörés

– Csonttörés utáni terápiák a fájdalom csökkentésére, a mozgásbeszűkülések megelőzésére, az izomsorvadás megelőzésére is alkalmasak – folytatta a rehabilitációs szakember, dr. Bajzik Éva. – Elérhetők itt műtétet megelőző és műtét utáni rehabilitációs terápiák is, nem egyszer fordult már elő, hogy a kezeléseknek köszönhetően nem lett szükség sebészeti beavatkozásra. A kezelések porckorongkopás, porckorongsérv, gerinc- és egyéb ízületi kopások, ideg- és ízületi gyulladások esetén is hatékonyak.

Az időskori kompressziós csigolyatörés erős fájdalmait is eredménnyel kezelik a gyógyfürdőben. A masszázs, a súlyfürdő és a víz alatti gyógytorna kombinációja képes megszüntetni a panaszokat.

– Lábba, derékba sugárzó fájdalom. Sajnos sokaknak ismerős – folytatta dr. Bajzik Éva. – Ezek a tünetetek lehetnek a porckorongsérv következményei is. A McKenzie terápia alkalmazása után rövid időn belül eltűnnek a panaszok. Ha ezt kombináljuk vízi tornával és gyógymasszázzsal, még gyorsabb lehet a gyógyulás. Több pozitív visszajelzésünk van a szülés utáni regenerálódással kapcsolatosan is, a szétnyílt hasizom ugyanis komoly derékfájdalmat okozhat. A hasizom megerősítésére szolgáló tornák viszont segíthetnek a törzs stabilizálásban, amely képes megszüntetni ezeket a panaszokat.

Nőgyógyászati, urológiai, neurológiai problémák

Az itt elérhető kezelések nőgyógyászati, urológiai, neurológiai problémák esetén is hatékonyak, a meddőség bizonyos fajtáinak kezelésére, nőgyógyászati és urológiai gyulladások orvoslására és az agyi történések utáni rehabilitációra is alkalmasak.

Bőrgyógyászati panaszok

A víz a bőrrel érintkezve pedig a legkülönbözőbb bőrbetegségek, így az ekcéma, a lichen vagy a pikkelysömör okozta bőrgyulladás kezelésének támogatására is alkalmas.

Milyen kezelések érhetők el?

Súlyfürdő, orvosi gyógymasszázs, tangentor, víz alatti gyógytorna, gyógyvizes kádfürdő is szerepel a kínálatban, mindenki számára személyre szabott terápiát ír ki a fürdőorvos. A kezeléseket kiegészíti az itt található, egyedi, alkáli hidrogén-karbonátos gyógyvíz, amely fájdalomcsillapító hatású, fokozza a szervezet regenerációs képességét, ezzel is támogatva a mielőbbi gyógyulást. Dr. Bajzik Éva fürdőorvos kiemelte, a gyopárosi gyógyfürdőben található gyógyvíz tökéletesen tiszta, hisz minden reggel frissen újratöltött medencék várják a látogatókat.

Fotók: Horváth Bence



Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.