- hirdetés -

Kenguru, vagyis mint később kiderült egy pampanyúl tartotta lázban a békéscsabaiakat a hétvégén. Békés megyében nem a mostani volt az első eset, hogy szokatlan állatokkal találkozhattunk. Orosházán és környékén a kenguru mellett már strucc is megjelent, a Nagyszénás felé vezető úton pedig állítólag egy medve bukkant fel tavaly.

Egy különleges állatot észleltek szombaton Békéscsabán, a Csaba-tónál, azóta folyamatosak voltak a találgatások, hogy miféle szerzet lehet. Sokan kengurura tippeltek, de mint kiderült, valószínűleg egy pampanyulat láthattak az arra járók – derült ki a beol.hu hírportálról.

Ennek apropóján összeszedtünk néhány korábbi esetet, amikor valamilyen különleges állat bukkant fel Orosházán és környékén. 2015-ben például egy strucc szabadult el egy útszéli tanyáról, egy gádorosi út melletti szántóföldre futott. A tulajdonosok a rendőrök segítségét kértek, majd a nem mindennapi akcióhoz a mezőőrök, a tűzoltók és a vadászok is csatlakoztak. Az akció végül szerencsés véget ért.

A strucc kalandja végül szerencsés véget ért (Archív fotó: Melega Krisztián)

Kenguruval az orosháziak is találkozhattak tavaly áprilisban. A befogásban 15-20 fős csapat vett részt, az Orosháza – Békéscsaba vasútvonal melletti bozótosban és szántóföldön többórás kergetőzés kezdődött. A fénysorompótól keletre és nyugatra is egy-egy kilométernyi bozótost vizsgáltak át a szökevény állatka gazdái és a segítők.

A kenguru viszont nem is sejtette, hogy az üldözőit jó szándék vezérli és mindent megtett, hogy szabad maradhasson. Végül a sokadik kísérletre sikerült a szökevényt elfogni, aki pár kisebb sebet leszámítva komolyabb baj nélkül úszta meg a kalandot.

Medve tartotta rettegésben az Orosháza-Nagyszénás vasútvonal környékét (Fotó: Facebook)

Tavaly egy olyan hír is felröppent az interneten, hogy egy medvét láttak az Orosháza – Nagyszénás vasútvonal mentén. Az üggyel kapcsolatban augusztusban megkerestük a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságot, akikhez valóban érkezett bejelentés, de további értesítést nem kaptak az esettel kapcsolatban. Az Orosházi Mezőőrség munkatársai is átvizsgálták az érintett területet és a környező dűlő utakat, de nem találtak medve jelenlétére utaló jeleket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.