- hirdetés -

Izgalmas „hajtóvadászat” után került vissza a helyére a szökevény kenguru kedd estére.

Ahogy korábban megírtuk, elszökött az állat még hétfőn a gazdáitól. Kedden kora délutáni órákra állt össze tegnap az önkéntes segítők mintegy tizenöt-húsz fős csapata és az Orosháza – Békéscsaba vasútvonal melletti bozótosban és szántóföldön több órás kergetőzés kezdődött. A fénysorompótól keletre és nyugatra is egy-egy kilométernyi bozótost vizsgáltak át a szökevény állatka gazdái és a segítők.

A neheze csak akkor következett, amikor ráakadtak. A kenguru ugyanis nem tudta, hogy üldözőit jó szándék vezérli és mindent megtett, hogy szabad maradhasson. A kíméletes befogására szolgáló 120 cm magas és tíz méter hosszú drapériát nemes egyszerűséggel és szép stílusban több alkalommal is átugrotta és újra eltűnt a másik oldali bozótosban.

A kihúzott drapériát játszva ugrotta át a kenguru (Fotó: CSJ)

Kezdődhetett újra a keresés és az újabb kísérlet a befogást illetőleg. Ez sem volt azonban zavartalan, mert egyszer csak megérkeztek a rendőrök és a katonák. Mint kiderült, a vasút mellett tébláboló kis csapatunkat illegális bevándorlóknak nézték és valaki értesítette a hatóságokat. Hamar tisztáztuk a helyzetet és folytatódhatott a hajsza.

Végül a sokadik kísérletre, délután négy felé sikerült a kis rémült szökevényt elfogni és biztonságba helyezni.

Gazdái azonnal Szegedre vitték, ahol a Szegedi Vadaspark orvosa vizsgálta meg. Szerencsére néhány kisebb sebet leszámítva komolyabb baj nélkül úszta meg a kalandot a kenguru, akinek az állatorvos a Hudini nevet javasolta adni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.