- hirdetés -

Zsiga Bence érdeklődési köre a sport terén az évek során fokozatosan bővült. A karatéban elért szép sikereket, világbajnoki és 2 Európa-bajnoki címet követően az aerobik felé fordult, de a Ninja Warrior című tévés sportvetélkedő során szerzett tapasztalatairól is mesélt nekünk korábban. Most ismét egy régi-új kihívásba vágott bele, a hétvégén Siófokon, egy testépítő versenyen teheti próbára magát.

Zsiga Bence már 2019-ben is szeretett volna belekóstolni a testépítésbe. Elmondása szerint akkor viszont kicsit kellemetlenebb élmények fogadták azzal, hogy egy kevésbé megbízható csapatba került, akikkel nem egyeztek az elképzeléseik. Ezt követően jött a koronavírus-járvány és az ezzel való korlátozások időszaka, az elmúlt időszakban azonban ismét adódott egy olyan lehetőség, hogy belevágjon.

– Az ötlet onnan jött, hogy július 24-re, azaz most vasárnapra hirdettek egy tehetségkutató versenyt, amit Siófokon a PLÁZS-nál, a Smart Beach Fitness Fesztivál keretein belül megszervezett Biotech USA-IFBB Beach Nemzetközi Fitness Kupát. Ez tulajdonképpen egy kezdő erőpróba, de még ugyanazon a napon lesz a BioTech USA saját szervezésű házi kupája is, ami pedig már hivatalos versenynek számít. Így most ez a két cél lebeg a szemem előtt – árulta el Bence.

Hétvégén Siófokon mutathatja be az elmúlt hetek eredményét

Elmondta, arra a kérdésre, hogy mi a legnehezebb része a felkészülésnek, egyszerű a válasz: az étkezés.
– Sokan gondolják azt, hogy az edzés a legnehezebb, de szerintem nem. Hiszen, ha végeztél az edzéssel, a napod többi része az étkezésből áll. Nekem most jelenleg napi 6 étkezésem van, ami időpontokra szétszedve 7, 10, 12, 15, 18 és 21 órát jelent. Ha ezeket kiszámoljuk, akkor láthatjuk, milyen keményen be vannak korlátozva a lehetőségek ezzel kapcsolatban és folyamatosan rá van kényszerítve az ember, hogy főzzön, hogy lehetőleg ne csak 1-1 alkalommal, hanem az összes étkezésnél főtt étel kerüljön az asztalra. Gyakorlatilag az egész hónap erre megy el – mesélte.

Bence nemrég tért vissza a súlyzós edzésekhez, az elmúlt egy évben inkább kettlebell- vagy saját testsúlyos edzéseket végzett. A hét minden napján, hétfőtől vasárnapig napi kétszer megy le tréningezni a terembe, ahol a rengeteg súlyzós edzés mellett még 20 percnyi kardióval is készül. Mint mondta, hosszabb távra egyelőre nem tervez a testépítéssel, előbb szeretné megvárni, hogy a hétvégi erőpróbákat követően milyen lehetőségek nyílnak meg előtte.

– Muszáj hozzátennem, hogy ez egyébként egy rendkívül önsanyargató életforma, kell hozzá egy beállítottság, hogy hosszabb távon is lehessen csinálni. Nem mondom azt, hogy nem vágok bele még egyszer, de azt sem, hogy igen, majd még elválik. Ha most sikerülne egy jobb eredményt elérnem, akkor persze elgondolkodnék a folytatásom, de abban az esetben is maximum a jövő év jöhetne szóba. Ez most egy olyan dolog az életemben, ami majd még kiforrja magát – tette hozzá.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.