- hirdetés -

A közelgő bajnoki rajt előtt a CSIKO SE felnőtt együttesének vezetőedzője, Héjja Ádám értékelte röviden a csapat őszi szereplését, míg Németh László az utánpótláscsapat teljesítményét.

Három fordulóval az alapszakasz zárása előtt összesen 19 egységgel, egy ponttal lemaradva a Mezőtúri AFC (egyetlen vereségüket éppen tőlük szenvedték el) mögött a második helyen telel a gárda.

Az ősz szinte tökéletesre sikeredett az előzetes elvárásainkat túlteljesítette a csapat – mondta a tavaly nyáron kinevezett edző, Héjja Ádám. – Azt a célt, amit kitűztünk, hogy a felsőházba kerüljünk tavasszal, már az alapszakasz vége előtt négy fordulóval teljesítettük, így februárban nyugodtan folytathatjuk a bajnokságot. Tavasszal pedig az a célunk, hogy az eddig sérült játékosok visszatérjenek, beépüljenek, a fiatal tehetségeink pedig meccsről meccsre egyre nagyobb szerephez jussanak és tudják segíteni a csapatot.

Héjja Ádám vezetőedző elégedetten értékelt (Fotó: CSIKO SE honlapja)

Héjja Ádám a téli felkészüléssel kapcsolatban elmondta, hogy január 9-én kezdték meg a munkát és eddig minden a tervezettek szerint, rendben alakult. Két edzőmérkőzést fognak játszani a bajnoki rajt előtt és készülnek a február 17-i Makó elleni első bajnoki találkozóra. Közel hasonló utat jártak be a fiatalok is, ők is mindössze egy vereséget szenvedtek az őszi összecsapások során, teljesítményüknek köszönhetően pedig vezetik a III: osztályú bajnokság G-csoportját.

Egyesületünk célja az volt, hogy a felnőtt férfi kézilabda ne vesszen oda Orosházán. Ebben pedig az U20-as csapatnak kulcsszerepe van, hiszen ők vannak olyan korban, hogy már a felnőtt csapatban is tudnak szerepelni – hangsúlyozta edzőjük, Németh László. – Ezzel a lehetőséggel éltek is a fiatalok és nem csak percekre, hanem hosszabb időre is pályára kerültek. Az U20-as csapat az év elején hullámzó teljesítményt nyújtott, de a győzelem nem sokszor volt veszélyben.

Az U20-as csapat a bajnoksága élén telelt (Fotó: CSIKO SE honlapja)

– Próbálom mindig a tudásuk szerint értékelni őket – hangsúlyozta a vezetőedző. – Mert a fejlődésük érdekében nem a meccs végeredménye a lényeg, hanem az, hogy jó felnőtt kézilabdázókká váljanak. Az utánpótlás és a felnőtt szint között óriási különbség van, de ők szépen zárkóznak fel a felnőttek közé. Együtt edzenek heti háromszor volt első osztályú és korosztályos válogatott játékosokkal, ami azt eredményezi, hogy gyorsabb ütemben fejlődnek és a saját korosztályukban könnyebben tudnak jó teljesítményt nyújtani. Nagyon jó csapat a pályán belül és a pályán kívül is, hiszen a csapatösszetartások alatt is látszik, hogy nagyon jó társaságot sikerült összeválogatnunk. Szeretek velük dolgozni – tette hozzá.

A CSIKO SE egész 2023-as évéről még decemberben kérdeztük meg Németh Lászlót és Balogh Zsoltot, azt az értékelést ide kattintva tudják elolvasni a kézilabdát kedvelő érdeklődők.

Kiemelt képen: Az őszi, Makó elleni találkozó után kiélezett visszavágóra van kilátás. A fotón az U20-asok és a felnőttek között is bizonyító Borbély Levente (Fotó: Nagy Kristóf)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.