- hirdetés -

Négy jelölőszervezetet már nyilvántartásba vett a Helyi Választási Iroda az orosházi időközi választásra, amit az ötös számú egyéni választókerületben tartanak.

Augusztus 7-én, vasárnap időközi választásra kerül sor Orosházán. Ahogy korábban is írtuk, az 5-ös számú egyéni választókerületben négy szavazókörben adhatja le a voksát az itt választásra jogosult 2356 választó. Dr. Burai Mihály jegyző tájékoztatása szerint egészen pontosan azok szavazhatnak augusztusban, akiknek június elsején a választókerületben van a lakcímük. A Nemzeti Választási Irodától június 17-ig kapják meg a jogosultak az értesítőt arról, hogy szerepelnek a választási névjegyzékben.

A Helyi Választási Bizottság felé már négy jelölőszervezet jelezte indulási szándékát az időközi választáson.

– Eddig hivatalosan négy jelölőszervezet, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, a Megoldás Mozgalom a Magyar Munkáspárt és a Mi Hazánk Mozgalom került a nyilvántartásba. Júliusban dől majd egy sorsolás után, hogy a szavazólapon milyen sorrendben lesznek jelen a jelöltek – tájékoztatta az OrosCafét dr. Burai Mihály.

Fotó: Horváth Bence

Ahhoz, hogy valaki hivatalosan is jelöltté váljon, megfelelő számú támogatói aláírást kell gyűjtenie a körzetben. A névjegyzékben szereplők egy százalékának az aláírása szükséges ehhez, tehát összesen 24 érvényes támogatói szignót kell leadni a megadott határidőre a Helyi Választási Irodában.

A szavazásra azért van szükség, mert a momentumos Sebők Éva az április 3-ai országgyűlési választáson listás mandátumot szerzett, emiatt le kellett mondania az önkormányzati képviselői pozíciójáról. Ez már megtörtént, és már megnevezte azt is, hogy kit látna szívesen a helyén, a Momentum színeiben Németh Sándor indul, de még nem kezdeményezték a nyilvántartásba vételt. Gyapjasné Béres Enikő függetlenként kéri a szavazók bizalmát az orosházi ötös számú választókerületben, aki még szintén nem jelezte hivatalosan indulását a választási irodában.

A választás határidőit és határnapjait tartalmazó határozat teljes szövege elektronikusan is megtekinthető.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.