- hirdetés -

A szavazatok jelentős, közel hatvan százalékát begyűjtve végzett az élen Gyapjasné Béres Enikő. Ez azt jelenti, hogy a független önkormányzati képviselő 2024-ig szintén tagja lesz az orosházi testületnek.

20:35

A szavazatok jelentős részét begyűjtve végzett az élen Gyapjasné Béres Enikő

A részvételi arány alacsony volt, este hét óráig a 2356 szavazásra jogosult közül összesen 307-en adták le a voksukat, ami 13 százalékos részvételi aránynak felel meg. A leadott szavazatok közül öt volt érvénytelen.

Este fél kilenc körül befutottak az eredmények is, ez alapján a Fidesz-KDNP által támogatott független jelölt a szavazatok mintegy 60 százalékát begyűjtve végzett az élen, összesen 184 érvényes szavazatot szerzett Gyapjasné Béres Enikő.

Csupán a voksok 26 százalékát sikerült megszereznie a Momentum és a DK közös jelöltjének, Németh Sándornak. A fiatal politikusra mindössze 81-en szavaztak. A harmadik legtöbb szavazatot, harmincat a Mi Hazánk Mozgalom indulója, Nagy Zsolt kapta, a végén pedig a Munkáspárt és az ISZOM közös jelöltje, Ujj György végzett hét szavazattal.

Dr. Burai Mihály jegyző elmondta, hogy a Helyi Választási Bizottság megállapította, hogy a szavazás érvényes, a végeredmény hivatalos. A jegyző zárásként elmondta, hogy a választáson rendkívüli esemény nem történt.

11:36

Nem túl nagy a szavazókedv

Dr. Burai Mihály jegyző tájékoztatása szerint rendben elindult a szavazás, azóta sem történt semmilyen rendkívüli eset. Az első részvételi adatok már megérkeztek, ebből jól kivehető, hogy nem túl nagy az érdeklődés.

A jegyzőtől megtudtuk, hogy az első szavazó hat óra után nem sokkal, a 12-es szavazókörben adta le voksát. Délelőtt 11 óráig összesen 133-an ikszeltek, ami az ötös körzetben szavazásra jogosult állampolgárok valamivel több mint öt százaléka. Mozgóurnát öt fő igényelt.

Burai Mihály elmondta, hogy a részvételtől függően este nyolc óra körül már eredményt hirdethetnek.

Egészen este hét óráig adhatja le voksát az ötös körzet 2356 szavazásra jogosult lakója. Amennyiben valaki még a zárás előtt beállt a sorba, de a szavazatát nem tudta leadni nyitvatartási időben, annak 19 óra után is lesz lehetősége voksolni a négy jelöltre:

  • Gyapjasné Béres Enikő (független)
  • Ujj György Imre (ISZOM és Munkáspárt)
  • Nagy Zsolt (Mi Hazánk Mozgalom)
  • Németh Sándor (Momentum és Demokratikus Koalíció)

A 11. szavazókör a Kossuth szakképzőben, a 12. és 13. szavazókör a Könd utcai óvodában, a 14. pedig a Töhötöm utcai nyugdíjas házban van.

A szavazáshoz a választónak szerepelnie kell a névjegyzékben, illetve érvényes személyazonosító okmányokra van szüksége. Ez lehet személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány.

Az időközi választásra azért van szükség, mert a momentumos Sebők Éva parlamenti mandátumot szerzett az április 3-ai országgyűlési választáson, ezért az önkormányzati képviselői pozíciójáról le kellett mondania.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.