- hirdetés -

Havasi Gyula vagyok, 3 gyermek édesapja, Békés megye 4. számú választókerületének képviselőjelöltje. Tótkomlóson élek, azonban Orosházán dolgozom, így rendszeresen szembesülök a dél-békési utak állapotával, járhatatlanságával. Ez elfogadhatatlan Békés megye fejlődése szempontjából, megfelelő úthálózat szükséges ezen régió elszigeteltségének megszüntetéséhez.

A hazai mezőgazdaság teljesítményének és színvonalának emelése létkérdés. Békés megye a mezőgazdaság fellegvára. Biztosítani kell az „azé a föld, aki megműveli” elv mentén a magyar gazdák földtulajdonának visszaszerzését.
Fontosnak tartom a vegyszermentes növénytermesztést a mezőgazdaság középpontjába helyezni, mellyel környezetünket és egészségünket is óvjuk. Kulcsfontosságú kitétel, hogy a génmanipulált növényeket még takarmányozási célra se lehessen felhasználni. Fő szempont a termelői piacok országos hálózatának kiépítése, ahol az őstermelők ingyenes megjelenési lehetőséget kaphatnak.

A NÉP egészségügyi programjának sarkköve az egészséges élethez való jog biztosítása minden magyar állampolgár számára. Elsődleges szempont az EGÉSZSÉGES ÉLETMÓD propagálása, támogatása, továbbá a betegségekkel kapcsolatos okok megszüntetése, a megelőzés, a felvilágosítás és a természetes gyógymódok terjesztése. A cél, hogy csak a valóban betegek szoruljanak kórházi kezelésre, és csak a ráutaltak kényszerüljenek a gyógyszerek szedésére, mert ezek további egészségkárosodással is járhatnak, és sokszor csak a tünetek kezelésére alkalmasak, nem a gyógyításra.

Mindenkinek alanyi jogon járjon az ingyenes orvosi ellátás, mely nem köthető semmilyen kényszerítő, diszkriminatív rendelkezéshez.

Az embereknek joguk van a minőségi oktatáshoz, amely lehetőséget ad a bennük rejlő kvalitás lehető legteljesebb kibontakoztatására. Előtérbe helyezném a komprehenzív iskolarendszer bevezetését, amely egyenlő jogokat biztosít az eltérő képességű és különböző társadalmi helyzetű gyerekeknek. Az oktatás során maximálisan figyelembe kell venni az egyéni képességeket, egyedi igényeket. Elengedhetetlen a pedagógusok döntési jogkörének visszaállítása, hogy maguk dönthessenek az alkalmazott pedagógiai módszerekről, tankönyvekről és más oktatási segédanyagokról. Elsősorban a tanulás elsajátítására, valamint a gondolkodás megtanítására kell a hangsúlyt helyezni a céltalan lexikális tudásanyag felhalmozása helyett. A tananyagnak tartalmaznia kell az állat- és környezetvédelem, illetve az egészségtudatos életmód tantárgyakat. Szintén jelentőségteljes küldetés a pedagógusok bérének rendezése, a diszkrimináció megszüntetése, nem lehet oltáshoz kötni a pedagógusok munkavégzését.

A szociális szféra is átalakításra vár. Lényeges aspektus a nyugellátási rendszer nyílt áttekintése és a hosszú távon látható problémák megoldására alkalmas eszközök felkutatása. Véget kell vetni annak az embertelen és életellenes felfogásnak, hogy egy gyermek születését anyagi megfontolás és az abból való megélhetés ösztönözze a családszeretet és a gondoskodás felelőssége helyett. A nevelőszülői hálózat megbecsülésének növelése és a feltételrendszerének korszerűsítése. A méltányos időskor feltételeinek biztosítása (senior apartmanok, a személyes gondoskodásra épülő hálózat kiszélesítése). Szociális lakásügynökség létrehozása az üresen álló magántulajdonú ingatlanok hasznosítása érdekében.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.