- hirdetés -

Sorra érkeznek az adományok az Ukrajnából menekülők számára a polgármesteri hivatal gyűjtőhelyére. Szerda reggel Oravecz Nóra elnök érkezett, az Orosházi Kistérség Többcélú Társulás adományával.

A kisteherautóból sorra kerültek elő az ételkonzervek, bébiételek, száraz élelmiszerek, ásványvizek, pelenkák dobozai, csomagjai. Oravecz Nóra elmondta, nem ez az első ilyen jótékonysági akciójuk, segítenek, ahol csak baj van és ahol csak tudnak.

Mindenkire egyaránt gondoltak az adománycsomag összeállításánál (Fotó: OrosCafé)

– Az Orosházi Kistérség Többcélú Társulása mindig, mikor veszélyhelyzet volt, amikor olyan katasztrófák érték Magyarországot, vagy a környező országokat, mint a mostani háború, vagy a felsőzsolcai árvíz, azonnal összefogott. Annak idején Felsőzsolcára is két kamionnyi adományt gyűjtöttünk, több héten keresztül. Most is minden polgármester egy emberként állt oda az ügy mellé. Olyan adományokat hoztunk, amit mindenki el tud fogyasztani, továbbá ruhákat is gyűjtöttünk. Az önkormányzat csütörtök délután ötig várja az adományokat, melyeket pénteken szállítanak el. Ha ez a háborús helyzet elhúzódna, akkor nem fejezzük be, folytatjuk a gyűjtést – szögezte le Oravecz Nóra.

Az önkormányzat adománygyűjtő helyén elmondták, hogy nagyon sokan megmozdultak a felhívásra. Szép számmal érkeztek felajánlások, mindenki a saját lehetősége szerint próbált segíteni. Jöttek nagyobb, jelentős összeget képviselő adományok – mint most a kistérségé – és még tudnak érkező szállítmányokról.

A felajánlásokat március 3., csütörtök 15-17 óráig továbbra is várják a polgármesteri hivatal udvarában. Amennyiben az időpont nem megfelelő, de adományt szeretnének leadni, a további lehetőségekről a polgármesteri hivatal portáján lehet érdeklődni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.