- hirdetés -

Már öt éve, hogy az Értünk-Nagyszénásért Alapítvány csatlakozott a Maci Kórház – Menjünk Együtt Haza elnevezésű programjához. Az évek során már több ezer plüssjátékot gyűjtöttek össze az Orosházi Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet gyermekei számára, akik valamilyen oknál fogva megfordulnak az intézményben. Március 23-án az alapítvány egy jótékonysági vacsorával és retró diszkóval készült a támogatóknak.

Minden vendég egy-egy plüssjátékkal érkezett március 23-án a nagyszénási művelődési házba, ahol a macik mellett egy igazi retró hangulat adta a tematikát. Az Értünk-Nagyszénásért Alapítvány kuratóriumi tagja, Burján Erzsébet elmondta, a Maci Kórház adja alapítványuk fővonalát, melynek célja, hogy a kórházban kezelt, bent fekvő gyerekek egy kis megnyugvást, bátorítást, vidítást kapjanak. A játékokat pedig ott tartózkodásuk után haza is vihetik.

– A rendezvény azért jött létre, hogy népszerűsítsük a Maci Kórházat, a jelenlegi támogatókon túl új embereket is bevonjunk a projektbe. Mindez fontos, hiszen a környék gyermekeit az orosházi kórházban kezelik, éppen ezért szükséges a figyelemfelhívás. Mindig várjuk az újakat, hiszen hiába gyűjtünk össze rengeteg plüssöt, mindig szükség van az utánpótlásra – hangsúlyozta Burján Erzsébet.

A március 23-i jótékonysági vacsorára éppen ezért a vendégek szintén magukkal hozhatták azokat a plüssjátékokat, melyekre már nincs szükségük. A külön erre a célra kihelyezett doboz, pedig szép lassan elkezdett megtelni az új jövevényekkel. Ezeket később a gyermekosztály, a fül-orr-gégészet, az SBO és a védőnők kapják meg. – Ma már csak az osztályok képviselőinek adjuk át a plüssöket, de az első néhány alkalommal a gyerekek arcát is láthattuk, ahogy válogatnak a játékok között. A szülőktől is érkezett olyan visszajelzés, hogy a vizsgálat óta kedvenc lett az adott plüss – számolt be az alapítvány tagja.

A támogatók tehát a jótékonysági vacsorával egy igazán kedves ügy mellé álltak, mely alkalommal természetesen a szórakozás is nagy szerepet kapott. Az Értünk-Nagyszénásért igazi retró diszkóval készült a múlt idők legjobb slágereivel.

A környéken a következő helyszíneken lehet leadni plüssjátékot annak, aki úgy gondolja, csatlakozni szeretne:

Orosháza:

Petőfi Művelődési Központ, Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

Nagyszénás:

Nagyszénási Óvoda Táncsics utca, személyesen az Értünk-Nagyszénásért Alapítványnál

Gádoros:

Községi Könyvtár

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.