- hirdetés -

Elkezdődött a gyűjtés, amit az Ukrajnából a háború elől menekülők megsegítésére szervezett az önkormányzat. Egészen csütörtökig várják a felajánlásokat a polgármesteri hivatal udvarán.

A város kész tettekkel is segítséget nyújtani – fogalmazott még korábban Dávid Zoltán polgármester, amikor kihirdette, hogy az önkormányzat a menekülő ukrajnai magyarok közül néhány fiatal, gyermekes családnak átmeneti lakhatási lehetőséget biztosít. Ezen túl egy gyűjtést is szervezett a város, várják a helyiek felajánlásait.

Amire elsősorban most szükség van, az a konzervek, víz, bébiétel, pelenka és törlőkendő, alapvető higiéniai termékek, állateledel, takarók, láz- és fájdalomcsillapítók (gyermek és felnőtt). Hétfőn már szép számmal gyűltek a polgármesteri hivatal udvarán a különböző felajánlások.

Fotó: Horváth Bence

Az egyik adományozó, Szokolai Norbert egy tartós élelmiszerekkel teli kisteherautóval érkezett.

– Láttuk a tévében, milyen állapotok vannak. Belegondoltunk a kintiek helyzetébe, két gyermek édesapjaként ezért egyértelmű volt, hogy segítünk – tette hozzá Norbert.

– Magától értetődő, hogy segítünk az ilyen helyzetben – mondta egy másik adományozó, aki babaételekkel és babaholmikkal érkezett.

Az önkormányzat március 3., csütörtökig várja a felajánlásokat 15 és 17 óra között. A tervek szerint pénteken – segítő szervezettel egyeztetve – eljuttatják az orosháziak adományát a magyar-ukrán határra.

A város több szervezete is segít

A Máltai Játszótér a Facebook-oldalán hirdette meg, hogy tartós élelmiszereket gyűjtenek, de aki pénzadománnyal támogatná a bajbajutottakat az adomanyozz.hu oldalon online átutalással, vagy a 1350-es adományvonal hívásával megteheti. Közvetlen átutalásokat a 11784009-20200776 számú számlán, külföldről (euróban) érkező befizetést a 11763842-00104881 számlaszámra (IBAN: HU34 1176 3842 00104881 0000 0000 Swift kód: OTPVHUHB) fogadja a Szeretetszolgálat – írják a posztban.

Nem tudok nyugodtan ülni és szemlélni a helyzetet, amit az Ukrajnából hazánkba menekülő emberek sorsáról szóló hírekben olvasok – ezt már Benedek Szilvia, a Nagycsaládosok Egyesülete Orosháza vezetője írta ki a szervezet közösségi oldalán.

Az egyesület is csatlakozik az adományok gyűjtéséhez, melyet el is visznek arra a határátkelőhelyre vagy gyűjtőpontra, ahol a leginkább szükség van rá. A csomagba készétel konzerveket, bébi ételeket, tápszereket, pelenkát, női intim csomagot, wc papírt, takarókat, ágyneműket, meleg plédeket, gyógyszereket várnak. Az adományokat nyitva tartási időben az egyesületi házba lehet bevinni az Ady Endre utca 7. szám alá kedd: 8.00-12.00 csütörtök 14.00-18.00.

A kormány a Híd Kárpátaljáért felhívás létrehozásával is segít, a 1357-es adományvonal hívása 500 forint, amit a bajbajutottak megsegítésére fordítanak.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.