- hirdetés -

Negyvenegy alkotás, amely egy életpálya töredékét örökíti meg. Negyvenegy alkotás, amely most már a Városi Képtár, vagyis Orosháza tulajdonában van. A Feldmann Tibor emlékkiállításán látható festményekről szóló adományozási szerződést írta alá Dávid Zoltán polgármester és Feldmanné Varga Mária április 8-án.

Ahogy arról már korábban írtunk, felajánlásával férje emlékét szeretné megőrizni Feldmanné Varga Mária. A Városi Képtárban április 4-én nyitott Feldmann Tibor emlékkiállítása, ahol Gonda Géza ismertette, a festményeket a városnak szeretné adományozni az özvegy festőművész. Az erről szóló szerződést írták alá pár nappal később, április 8-án.

– Egy életpálya alkotásainak jelentős részét teszed közkinccsé. Ez egy csodálatos gondolat, amellyel valószínűleg férjed, Feldmann Tibor festőművész is egyetértene, hiszen ő mindig Orosházáért, az itt élő művészekért dolgozott – intézte szavait Dávid Zoltán polgármester Feldmanné Varga Máriához. – A kultúrát segíteni és gyarapítani nagyszerű dolog, éppen ezért csak köszönettel tartozhatunk. Képein keresztül Tibor emléke fennmarad, ezzel a 41 alkotással pedig Orosháza palettáját színesíti tovább. Fontos, mindenki tudja a festőművész meghatározó volt a város életében, egy hatalmas tehetség, aki tanácsaival sokakat inspirált – hangsúlyozta a városvezető.

Feldmanné Varga Mária köszönöttel fogadta a kedves szavakat, majd a délelőtt legfontosabb pillanata következett: aláírásukkal hivatalossá tették a felajánlást. A kiválasztott 41 kép – portrék és tájképek –, ennek köszönhetően már a város tulajdonát képezik.

– Tibor nagy lokálpatrióta volt, imádta Orosházát, az orosházi embereket, ezért számomra egyértelmű volt, hogy a város kapja meg ezt az örökséget. Én mindig is nagyra tartottam őt, és külön öröm, hogyha ezt más is látja. Azt remélem, a felajánlásnak köszönhetően a köztudatban marad a neve. Eddig én ápoltam, gondoztam ezeket a remekműveket, most eljött az utódok ideje, hisz lassan én is elérem a kort, hogy saját művészeti hagyatékom sorsáról döntsek. Az övét így már elrendeztem – mondta Feldmanné Varga Mária.

A szerződés aláírása után a polgármester is megcsodált minden alkotást, örömmel jegyezte meg, milyen szép igazgyöngyökkel gazdagodik Orosháza.

Fotók: Nagy Kristóf

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.