- hirdetés -

Modern szövettani vizsgáló mikroszkóp beszerzésére, a nőgyógyászati szakrendelő és a fekvőbeteg osztály megújítására gyűjtenek az Orosházi Dr. László Elek Kórház és a Mályvavirág Alapítvány által szervezett eseményen.

Az önfeledt szórakozás, sok beszélgetés és hajnalig tartó tánc mellett a jótékonykodásé lesz a főszerep az Orosházi Dr. László Elek Kórház jótékonysági bálján. A rangos közéleti eseménynek ismét a Petőfi Művelődési Központ ad helyet március 2-án. Az eseményre belépők és támogatói jegyek már kaphatók, erről bővebben a kórház weboldalán olvashatnak.

– A kórházi bál több mint egy évtizede meghatározó közéleti eseménye Orosházának, ami alkalmat ad arra is, hogy a város gyógyító intézményét támogassák a magánszemélyek és a cégek – fogalmazott a kórház főigazgatója, dr. Bozsár Stefánia, majd hozzátette, a 13. Kórházi Jótékonysági Bált a Mályvavirág Alapítvány támogatásával rendezik, ezért a bevételből idén a nőgyógyászati feladatok ellátását támogatják.

dr. Bozsár Stefánia főigazgató ismertette a bál részleteit (fotó: apoljotthon.hu)

– Ebben az évben többféle adománycélt jelöltünk meg. A gyorsabb, hatékonyabb és pontosabb szövettani vizsgálatok elősegítésére a kórház citológiai laboratóriumába új, modern vizsgáló mikroszkópot szeretnénk vásárolni, emellett a vizsgáló bútorzatának megújítását tervezzük. Fontos, hogy komfortos legyen az a környezet, ahol a vizsgálat vagy a gyógyítás történik, így idén erre is hangsúlyt fektetünk. A nőgyógyászati szakrendelőbe új bútorokat, míg a szülőszobára a szülőágyak közé új térelválasztókat tervezünk beszerezni. Emellett a Mályvavirág Alapítvány és az orosházi önkéntesek felajánlották, hogy kifestik a nőgyógyászati rendelőt- és a fekvőbeteg osztályt. Az ehhez szükséges festék egy részét is a bál bevételéből kívánjuk biztosítani – ismertette a célokat a főigazgató.

Ahogy kórház új nőgyógyász szakorvosa, dr. Sövényi Mária fogalmazott, Finnországban méhnyakrákban évente 1-2 nő hal meg, Magyarországon 400, így ezen a téren is van még teendő. Ezt a megelőző és támogató munkát segíti a Mályvavirág Alapítvány, melynek célja a humán papillomavírus (HPV) megelőzése és a nőgyógyászati daganattal érintettek segítése.

– Az Orosházi Mályvavirág Pont sok önkéntese tesz azért nap mint nap, hogy felhívja a nők figyelmét a szűrővizsgálatok fontosságára és támogassa, segítse azokat, akik valamilyen nőgyógyászati jellegű daganatos betegséggel küzdenek. A kórház orvosai, ápolói, az Egészségfejlesztési Iroda munkatársai és az orosházi mályvások sok programban közösen gondolkodnak és dolgoznak, hogy Orosházán és a térségben is tudatosabban éljenek és egészségükre jobban ügyeljenek az itt élő nők. Ennek a közös munkának az egyik fontos állomása a márciusi jótékonysági bál. Bízom benne, sokan megmozdulnak a jó ügy érdekében és akár jelenlétükkel, akár adományaikkal támogatják a kitűzött célokat – zárta dr. Bozsár Stefánia.

Aki úgy dönt, támogatná a kórház munkáját, adományát az alábbi helyre utalhatja: Mályvavirág Alapítvány OTP: 11742180-21449943 (közleménybe: Orosházi Jótékonysági Kórházi Bál)

Kiemelt kép: Dr. László Elek Kórház és Rendelőintézet

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.