- hirdetés -

Orosháza jegyzője, dr. Burai Mihály segítségével hétről hétre tájékoztatjuk a választópolgárokat és az orosházi lakosokat a választással kapcsolatos tudnivalókról, a választás előkészülete körében zajló folyamatokról.

A város jegyzője elmondta, hogy az önkormányzat képviselő-testülete megválasztotta az Országos Egyéni Választókerületi Bizottság tagjait, mely a választások tisztaságáért felel. A jogsértő incidenseket és a választással kapcsolatos jogsértőnek tartott bejelentéseket bírálják el a bizottság tagjai.

– A képviselőtestület márciusi ülésén fogja a szavazatszámláló bizottság tagjait megválasztani. E tekintetben a helyi választási iroda vezetőjeként az Orosházi Életben és az OrosCafé-n is közzétettük azt az ismételt felhívásunkat, melyben továbbra is várjuk a szavazatszámláló bizottság tagjainak a jelentkezését – árulta el dr. Burai Mihály.

Február 12-én elindult a hivatalos kampány, ugyanezen a napon 8 országgyűlési képviselőjelölt vette át a helyi választási irodán az általa igényelt ajánlóíveket. A hivatalos kampány megindulása napján szombaton dr. Szabó Ervin, majd Erdős Norbert is leadta a szükséges, legalább 500 választópolgár által támogatott javaslatot és ajánlást, mellyel mindketten hivatalosan országgyűlési képviselőjelöltekké váltak, a helyi választási iroda is nyilvántartásba vette őket.

– A választási kampányidőszak április 3-án, 19 óráig tart, mely időszakban vannak olyan felületek és területek is, ahol nem lehet kampányt folytatni. Ezek közé tartoznak például a tömegközlekedési eszközök, felsőfokú és egyéb oktatási-nevelési intézmények és a választási kampányt a választás napján is csak korlátozottan lehet folytatni.

Ajánlást az állampolgárok zaklatása nélkül bárhol lehet gyűjteni, az alábbi kivételekkel

Az ajánlást gyűjtő és az ajánló munkahelyén munkaidejében vagy munkaviszonyból, illetve munkavégzésre irányuló más jogviszonyból fakadó munkavégzési kötelezettsége teljesítése közben, a Magyar Honvédségnél és a központi államigazgatási szerveknél szolgálati viszonyban levő személytől a szolgálati helyén vagy szolgálati feladatának teljesítése közben, tömegközlekedési eszközön, állami, helyi és nemzetiségi önkormányzati szervek hivatali helyiségében, felsőoktatási és köznevelési intézményben, egészségügyi szolgáltató helyiségében, valamint a tulajdonos előzetes, írásbeli hozzájárulásának hiányában közforgalom számára nyitva álló magánterületen.

Az ajánlási szabályok megsértésével gyűjtött ajánlás érvénytelen! Az ajánlásért az ajánlást adó választópolgárnak előnyt adni vagy ígérni tilos!

Fotó: Horváth Bence

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.