- hirdetés -

Február 1-én, a Polgármesteri Hivatal kistermében tartották meg az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság nemrég megválasztott tagjainak eskütételét.

Az elmúlt héten megtartott képviselő-testületi ülés egyik napirendi pontjaként döntöttek az Országos Egyéni Választókerületi Választási Bizottság tagjairól. A bizottság tagjai a döntés értelmében dr. Gáspár Katalin, Kovács György és dr. Letavecz Ilona lesznek, valamint póttagként Polyákné dr. Torda Edit és dr. Kruzsicz Gergő lettek megnevezve.

Február 1-én tettek esküt a bizottság tagjai (Fotó: Horváth Bence)

Február 1-én délután a Polgármesteri Hivatal kistermében tették le esküjüket. Az eskü szövegét Dávid Zoltán polgármester olvasta fel, amit a választási bizottság tagjai elismételtek, majd sok sikert kívánt nekik a munkájukhoz.
– Fogadom, hogy Magyarországhoz és annak alaptörvényéhez hű leszek, jogszabályait megtartom és másokkal is megtartatom. Békés Megyei 4-es számú országgyűlési egyéni választókerületi választási bizottság tagjaként betöltött tisztségemet a magyar nemzet javára gyakorlom – hangzott el.

A megválasztottak ezt követően alakuló ülést tartottak, ahol kiválasztották a bizottság elnökét és elnökhelyettesét. Feladatuk áprilisban a választás tisztaságának felügyelete és az esetleges felmerülő problémák vizsgálata lesz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.