- hirdetés -

Az orosházi iskolák, óvodák, cégek és vállalkozások mellett a tótkomlósiak, a nagyszénásiak és a körösladányiak is összefogtak Ákosért, a 8 éves leukémiás kisfiúért. Ma a Rotarty Clubnak köszönhetően elindult az első teherautónyi kupak a soltvadkerti műanyagfeldolgozó üzembe. Ákosnak és Krisztinának rengeteg erőt ad, hogy ennyien gondolnak rájuk.

– Hálásan köszönjük mindenkinek a sok önzetlen segítséget! – mondta Nagy Krisztina, Ákos édesanyja. – Köszönjük a gyerekeknek, a szülőknek és a környék településein élőknek azt a rengeteg kupakot, amit Ákosért gyűjtöttek. Nagyon hálásak vagyunk Dér Ildikó és Korponai Tünde pedagógusnak a szervezésért, valamint a Rotary Clubnak a szállításért. Rengeteget jelent mindkettőnknek, hogy ennyien szeretnének segíteni.

Az elszállítást a Rotary Club vállalta (Fotó: Dér Ildikó saját gyűjteményéből)

Ákos szeptember óta a Szegedi Gyermekklinikán harcol a betegségével. Azóta gyűjti a gyöngyöket az Érintettek Láncán, amely a műtétek, beavatkozások, szúrások, alacsony sejtszámú napok, kemoterápiák és röntgenek számát mutatja. Minden ilyen jellegű orvosi kezelés után kap egy plusz gyöngyöt, amit felfűzhet rá. A nyolcéves kisfiú jelenleg 97 darab gyöngynél tart. Szeptember 30-a óta ennyi mindenen kellett keresztülmennie.

Ákos gyógyul (Fotó: Nagy Krisztina saját gyűjteményéből)

– A csontvelőben még most, ennyi kezelés után is 0,026%-ban találhatók rossz sejtek. Ennek a számnak nullának kell lennie ahhoz, hogy megnyugodhassunk. Valószínűleg transzplantációs bizottság elé fogunk kerülni, és ők döntenek majd afelől, szükség lesz-e csontvelő-átültetésre – mesélte az édesanya.

Ákos és Krisztina nagyon bíznak abban, hogy a karácsonyt otthon tölthetik szeretteikkel. Jövő szombatig még hét kemoterápia vár a kisfiúra. Ha a vérképe ezután legalább 1500 fehérvérsejtszámot mutat, akkor hazamehetnek 2-3 napra, ha nem, a klinikán karácsonyoznak. Ma ez a szám csupán 300 volt, de mindketten nagyon bizakodóak. Mi is reméljük, hogy a Jézuska Orosházára viszi majd Ákos ajándékát.

A gyűjtés folytatódik Orosháza iskoláiban, óvodáiban és a környék településein.

Kiemelt képen: a Rotarty Club segített a pakolásban és a szállításban (Dér Ildikó gyűjteménye)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.