- hirdetés -

Nagy Krisztina Margaréta neve szinte minden orosházinak ismerősen cseng. Többen, mint a helyi baba-mama bolt vezetőjét, sokan, mint énektanárt ismerik őt, és vannak szép számmal olyanok is, akik a jótékonysági kezdeményezései révén hallottak róla. Az élet eddig úgy hozta, hogy Krisztina mindenkinek csak adott. Most viszont meg kell tanulnia elfogadni.

Nagy Krisztina Margaréta kisfia, a 8 éves Ákos idén nyáron megbetegedett. A szülei eleinte csak megfázásra gyanakodtak, de néhány héten belül kiderült, hogy sajnos ezek a tünetek egy sokkal komolyabb betegség, a T-sejtes akut limfoblasztos leukémia jelei. Ákos szeptemberben került a Szegedi Gyermekklinika Onko-Hematológia osztályára. Az édesanya folyamatosan mellette van, hogy tartsa benne a lelket. Az édesapa, Tibor otthon van a másik gyermekükkel, dolgozik, és mellette most minden házimunka rá hárul a felújítási feladatokkal együtt, de így is heti minimum kétszer átutazik Szegedre Ákoshoz és Krisztinához.

Egy kép néhány héttel korábbról, november elejéről (Fotó: Nagy Krisztina Margaréta)

„Meg fog gyógyulni! Nem ismerünk más alternatívát!”

Ákos túlesett már egy nyirokcsomó műtéten, három csontvelő mintavételen, három gerinccsapoláson, hat kemoterápiás kezelésen, egy portbeültetésen (kétórás műtét volt), és nem tudni, mennyi minden vár még rá a jövőben. „Ákos is erős, és megakar gyógyulni, meg is fog gyógyulni, nem ismerünk másik alternatívát.” – írta Facebook oldalán az édesanya, akit villámcsapásként ért kisfia betegsége. Gyermeke mindig is egy aktív, strapabíró kisfiú volt, épp ezért nagyon nehezen tudták a szülők elfogadni a tényt, hogy ami velük történik, az nem csupán egy rémálom. De egy édesanya nem omolhat össze, nem gondolhat a rosszra, nem sírhat, nem búsulhat. Neki kell bátorítania a gyermekét, neki kell nap mint nap erőt adnia a küzdelemhez. Ő sosem fogyhat ki a mosolyból, a viccből, hisz tudja, ha ő elveszti a reményt, akkor a gyermekének sem lesz miből merítkeznie. Épp ezért Krisztina és Ákos úgy döntöttek, csak pozitívan tekintenek előre. Felveszik a kesztyűt, együtt harcolnak, és közös mottójuk az lesz, hogy ők a lehetetlenre is képesek.

Hálás szívvel köszönik az ehhez nyújtott segítséget, a sok-sok törődést és szeretet a szegedi klinika dolgozóinak, köztük Ákos kezelőorvosának, dr. Bartyik Katalinnak.

Október végi napsütésben (Fotó: Nagy Krisztina Margaréta)

Krisztinának rengetegen írnak nap mint nap, barátok, ismerődök, ismeretlenek erősítik őt hitében. Azt mondja, kimondhatatlanul sokat segítenek neki és Ákosnak a bátorító, biztató szavak, úgy érzik, a feléjük áradó szeretet és a pozitív energia valóban gyógyító hatással bír. A kisfiú iskolája, az Eötvös József Katolikus Általános Iskola egy szentmisét is tartott Ákosért, és néhány napja az intézményben dolgozók úgy döntöttek, anyagilag is megpróbálják támogatni a családot, épp ezért kupakgyűjtést szerveztek harmadik osztályos tanulójuk számára. Az édesanya azt mondja, nagyon nehezünkre esik bárkitől bármit is elfogadni, hisz eddig mindig a másik oldalon álltak, de most mégis megteszik, és nagyon jól esik nekik a sok segítség.

Szentmise után kupakgyűjtés

– Az Eötvös iskola aulájában található a kupakgyűjtő szív, amelybe napról-napra egyre több és több kupak kerül – mesélte Dér Ildikó pedagógus, a program koordinátora. – A soltvadkerti műanyagfeldolgozó üzem veszi majd be ezeket, igaz, nem sok pénzért, de mi mind azt valljuk: sok kicsi sokra megy. A Rotary Club is támogatja a kezdeményezést, ők intézik majd a szállítást. Hisszük, hogy ez az összefogás nagyban segíti Ákost a gyógyulásban. Annak, hogy gondolunk rá, és hogy teszünk érte, hatalmas ereje van.

– Az édesanya elmesélte, hogy aznap, mikor az iskola tanulóközössége és pedagógusai az Ákosért tartott szentmisén együtt imádkoztak, a kisfiú hihetetlen ütemű gyógyulást mutatott. Az erő és az energia, amit neki küldtünk, megérkezett hozzá. Most is ezen vagyunk, hogy érezze, mind tenni szeretnénk érte – folytatta Dér Ildikó.

Korponai Tünde osztályfőnök azt mondja, nagyon büszke Ákosra, aki még így, a klinikai kezelések közben is szorgalmasan tanul. Halad velük a tananyaggal, sőt, ha jól érzi magát, számot is ad tudásáról.

– Folyamatosan tartjuk a kapcsolatot Ákossal, és sokat beszélgetünk az iskolában a gyerekekkel arról, mi történik az osztálytársukkal. Mindig csak pozitívan, azt ismételgetjük, hogy igen, ebből a betegségből meg lehet gyógyulni, és Ákos meg is fog. A kis diáktársak nagy örömmel hozzák a kupakokat, hisz mind segíteni szeretnének. Bízunk abban, hogy Ákosnak is erőt ad, ha tudja, milyen sokan gondolunk rá – tette hozzá az osztályfőnök.

Az Eötvös iskola mellett a város több iskolájában és óvodájában is zajlik már a kupakgyűjtés. Bővebb információért látogasson el az Ákos gyógyul Facebook oldalra!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.